«
Zo lukt het je wél

Bereik je ideale gewicht, versla emotie-eten en vergroot je gezondheid in kleine stappen.

Volg cursus direct

4.000+ deelnemers

Zoveel blije gezichten! Duizenden deelnemers gingen je voor.

Bekroonde aanpak

Mijn praktische aanpak heeft meerdere awards in de wacht gesleept.

100.000+ boeken

Mijn boeken zijn nationale bestsellers en hebben honderden 5-sterren reviews.


Gezien in o.a.:

soChicken in Flow soChicken op RTL4 soChicken op SBS6 soChicken op NPO soChicken in Libelle soChicken bij Koffietijd soChicken in Happinez soChicken in AD soChicken in Volkskrant soChicken op BNR soChicken in Trouw soChicken in Telegraaf

De chocolade wél laten liggen

Je weet allang wat je beter wel en niet kunt eten. Je hebt al de nodige boeken en diëten geprobeerd. En het lijkt allemaal zo logisch. Je houdt het een tijdje vol, maar vroeg of laat komt de klad er weer in.

Want ja - al die koekjes en chocola blijven naar je lonken. Pfff. 🙈

Tja. Gezonder eten draait om het aanpassen van een heleboel kleine gewoontes. En zodra je die gewoontes verandert, zal je gezondheid vanzelf beter worden.

Want je wordt wat je vaak doet. Als je vaak chocolade eet krijg je meer vet. Als je vaak broccoli eet voel je je energiek.

Zo simpel is het. Maar dat wist je al. De vraag waar je mee worstelt is niet zozeer "wat moet ik wel en niet eten?" Want je weet best dat het antwoord meer groente, minder bende is. De vraag is vooral: "hoe zorg ik ervoor dat ik ongezond eten laat staan en kies voor gezonder eten?"

Laten we daar eens naar kijken.

Je weet allang dat je minder ongezond moet eten. De vraag is vooral: hoe zorg je ervoor dat je gezond eten volhoudt met minder moeite?

De soChicken kijk op gezond eten en afvallen

Jelle Hermus

Je helpen veranderen in kleine stappen, daar kan ik je mee helpen. Ja - in blei lijf zullen we behandelen wat je beter wel en niet kunt eten. Want het is goed als we op één lijn zitten. We bewegen in kleine stappen richting een gezond en meer onbewerkt plantaardig eetpatroon. 🌱

Maar dat is niet eens waar je de meeste vooruitgang zult boeken. Ik ga je vooral helpen om voor eens en voor altijd je gewoontes aan te passen. Zodat je de rest van je leven gezonder kunt eten - met veel minder moeite.

En dat is ontzettend belangrijk. Want als je het permanent vol kunt houden, zul je permanente resultaten zien. Er is namelijk één ding erger dan geen platte buik krijgen. En dat is een platte buik krijgen en hem daarna weer verliezen.

Dat wil je niet. Je wilt een goed gewicht bereiken, gezonder worden en je lekker fit en energiek voelen. Nu, volgende maand én de rest van je leven. Je wilt een permanente upgrade in je lijf, geen tijdelijke opleving.

Als je een gezond eetpatroon niet vol kunt houden, zijn de resultaten die je behaalt per definitie tijdelijk. Daarom richten we ons op permanente verandering.

Steeds beter worden in gezond eten 🥑

Beter worden in gezond eten - daar gaan we mee aan de slag in deze online cursus. Niet eindeloos praten over voedingsmiddelen. Maar aan de slag met de redenen waarom je kiest voor ongezonde voeding. En slimme manieren om gezonder te eten met meer plezier en minder moeite.

Wat kan blei lijf voor je betekenen?

 • Leer slimme, eenvoudige gewoontes aan waardoor gezond eten moeiteloos wordt.
 • Beweeg stap voor stap richting een onbewerkt plantaardig eetpatroon.
 • Ontdek slimme tips en hacks om gezond eten wél vol te houden.
 • Kom razendsnel weer overeind wanneer je terugvalt.
 • Stop met jezelf veroordelen.
 • Herken emotie-eten en vind gezondere manieren om met je emoties om te gaan.
 • Leer hoe je simpel en snel afvalt op een gezonde en slimme manier.
 • Ontdek lekkere en makkelijke recepten.
 • Verander vanuit compassie en liefde voor jezelf én je omgeving.

Je ontdekt hoe makkelijk het kan zijn om te bewegen richting een plantaardig onbewerkt eetpatroon. Een manier van eten die lief is voor het klimaat, de dieren én je lijf. Met de handvatten, oefeningen en technieken in blei lijf zul je er steeds beter in worden.

Onbewerkt plantaardig eten is lief voor de wereld, de dieren én je lijf. Daarom - plantaardig is de toekomst. 😃

Je staat er niet alleen voor

Nee. Je vindt het vast fijn om een beetje houvast te hebben. Daarom heb ik samen met Billy (mijn partner en foodblogger op leukegeit.nl) heerlijke recepten ontwikkeld die voldoen aan de richtlijnen in blei lijf.

Helemaal plantaardig en lekker onbewerkt. Zodat je met minder moeite je lijf blij kunt maken.

Lekker én lekker makkelijk.

Recepten en weekmenu

Bij blei lijf ontvang je ook een praktisch recepten eBoek vol met inspirerende, simpele en gezonde recepten. Boordevol tips en suggesties hoe je slimmer en sneller klaar kunt zijn met koken.

Daarnaast heb ik ook een weekmenu voor je ontwikkeld als je zoekt naar iets meer houvast. Lekker makkelijk!

Je vindt de recepten en weekmenu gewoon in je leeromgeving, net als de cursus.

blei lijf staat boordevol inspiratie, praktische tips, verrassende technieken en simpele recepten om steeds gezonder te eten met steeds minder moeite.👌

Hoe wordt deze online cursus beoordeeld?

Terwijl je de cursus volgt zijn er diverse manieren om je feedback achter te laten. En ik krijg een heleboel feedback binnen. Al deze feedback wordt gelezen en weer terug verwerkt in de cursus.

De cursus wordt daardoor steeds beter. Aan het einde van de cursus krijgen deelnemers de mogelijkheid om een recensie achter te laten. Hieronder lees je wat eerdere deelnemers over de cursus zeggen.

Deze online cursus krijgt momenteel een gemiddelde beoordeling van 9.5 - en we gebruiken alle feedback om dit cijfer verder te verhogen. Hieronder vind je enkele reacties van deelnemers.

 • Beoordeling: 10
  “Deze cursus is echt een aanrader! Jelle neemt je stap voor stap mee en zorgt ervoor dat je het makkelijk houdt voor jezelf en niet te veel in één keer wil. Dat maakt dat de verbeteringen me weinig moeite kosten. En doordat Jelle alles logisch uitlegd, heb ik nu ook alle tools om dit zelf toe te passen.”
  Simone (37) uit Groenlo
 • Beoordeling: 9.4
  “Fijne cursus, die je laat omdenken. Dit maakt dat ik nu anders kijk naar mijn afvalmethodes.”
  Stephanie
 • Beoordeling: 10
  “Ik probeer al voor eeuwig af te vallen, maar kom steeds terug op een zwaarder gewicht. Heel veel dingen die Jelle aanhaalt weet je al, maar door de cursus langzaam te doorlopen (je kan niet alles ineens volgen) lijkt er een shift in mijn bewustzijn te komen die me automatisch meer doet kiezen voor de juiste dingen om af te vallen. ”
  Bieke
 • Beoordeling: 10
  “Super simpele cursus die door zijn eenvoud verrassend goed werkt. Duidelijke stappen en als je die volgt gaat het gezonder leven en daarna afvallen heel goed. En ook goed vol te houden voor de rest van je leven.”
  Monique
 • Beoordeling: 9.5
  “Ja doen, ik heb nu bijna alle cursussen gedaan. Bij alles heb ik er wat uitgehaald en meegenomen in mijn dagelijkse leven. Het is toegankelijk en simpel toe te passen. In combinatie met het lezen van de boeken, heeft het mijn leven verrijkt en zit ik steeds beter in mijn vel. En het is zo simpel, je moet het alleen even weten ”
  Marianne
 • Beoordeling: 10
  “Goed geschreven Goede motivatie om aan de slag te gaan en stap voor stap een andere levensstijl aan te nemen ”
  Julie
 • Beoordeling: 10
  “Het inzicht "toevoegen en kwaliteitsverbetering" past mij als een zachte, vaak gewassen pyjama.... heerlijk. Voelt ontspannen en als thuiskomen op de plek waar ik hoor te zijn. Vanaf dag 1 de veranderingen, kleine stappen ingezet en echt, je voelt dus vanaf dag 2 de winst. Mega ontspannen word ik door deze manier van het beoordelen van voedsel en keuzes maken. Eet nu, in volume, meer dan voorheen, en echt geen enkele behoefte (psychisch) aan bewerkte dingen. Want suiker en bewerkt voedsel geeft gewoon een andere bevrediging merk ik. Aanrader, zal niet voor iedereen zo voelen maar ...als... dan heb je een relaxt pad gevonden! ”
  Johanna
 • Beoordeling: 9
  “Leerzaam, prettig leesbaar en met veel praktische tips! Voor mij de nodige eye-openers, terwijl ik al best gezond eet.”
  Rebecca
 • Beoordeling: 9.9
  “Ik vond dit een hele inspirerende cursus. Met kleine stapjes leer je stapsgewijs nieuw en beter gedrag aan.”
  Femke

Tijdelijke aanbieding

In blei lijf vind je boordevol inspiratie, vele tips en meer slimme hacks die je stap voor stap helpen om steeds gezonder te eten met steeds minder moeite. Ik richt me enkel op die paar technieken en tips die écht verschil maken. De rest laten we links liggen.

De cursus zou ik makkelijk kunnen verkopen voor € 99,-, maar omdat niet iedereen dit bedrag bij de hand heeft, verkoop ik de cursus tijdelijk voor slechts 59 euro!

Dus hoewel de cursus bomvol tips zit, heb ik de prijs laag weten te houden. Je hoeft geen bakken met geld uit te geven aan persoonlijke begeleiding of dure superfoods die vooral je portemonnee helpen afslanken. Met deze cursus behaal je een geweldig resultaat voor veel minder geld.

Ik weet niet tot wanneer ik deze aanbieding laat lopen. Dus als je de cursus voor deze prijs wilt hebben, schrijf je dan nu in. En geen zorgen - zoals altijd ontvang je ook op deze cursus 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Als blei lijf niet werkt voor jou, krijg je gewoon je geld terug.

Zullen we samen aan de slag gaan om je lijf blijer te maken? 😃

Direct aan de slag

Word ook een ster in gezond eten. Begin direct - leer nieuwe gewoontes aan, ontdek recepten en praktische weekmenu's.

Normale prijs: 99

Nu éénmalig: 59,00

Geen abonnement. Je kunt direct beginnen met de cursus.

Direct aanmelden

Vertrouwd door miljoenen lezers

We broeden met soChicken op een liefdevolle samenleving in kleine stappen, en we boeken steeds meer resultaat. 💛

Honderdduizenden lezers per maand

soChicken, de soChicken app en het Broednest ontvangen maandelijks honderdduizenden bezoekers. Dat zijn tientallen stampvolle Ziggo Domes!

soChicken is al sinds 2004 een vertrouwd gezicht voor honderdduizenden mensen in o.a. Nederland en Vlaanderen. Onze gratis soChicken app staat geïnstalleerd op meer dan 200 duizend toestellen.

Tienduizenden tevreden cursisten

We zijn al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van praktische, leuke, toonaangevende en vooral effectieve online cursussen.

Zowel in onze leeromgeving als in het Broednest hebben we tienduizenden deelnemers mogen helpen.

Auteur van 2 nationale bestsellers

Onze boeken Steeds leuker en Leven met wind mee kwamen binnen in de nationale bestsellerlijst op nummer 2 en nummer 1. Steeds leuker viel zelfs in de prijzen en is vertaald in het Duits.

De boeken werden al meer dan 100 duizend keer verkocht en ontvingen beiden honderden 5-sterren reviews op o.a. Bol.com.

Het wordt steeds leuker

Jelle Hermus (de oprichter van soChicken) wordt regelmatig uitgenodigd om zijn inzichten te delen in bladen, kranten, radio- en televisieprogramma's, online platforms en podcasts.

Zijn tips en inzichten worden gebruikt in bedrijven, door leerkrachten en zelfs door psychologen om meer mensen te helpen. Jelle wordt bovendien regelmatig gevraagd om lezingen te geven bij organisaties.


Inhoud van blei lijf

Deze online cursus bestaat uit 7 modules en 25 lessen. Elke les bevat prikkelende invul opdrachten, en veel lessen bevatten praktische oefeningen.

 • Module 1 De basis van blei lijf

  Eenvoudig, leuk en effectief. Zo ziet gezond leven volgens blei lijf eruit. Hou je vast . In deze eerste module leggen we de basis voor een stralende toekomst. :)

  4 lessen
 • Module 2 Vermijden en verorberen

  Waar wil je minder van eten en waar wil je meer van eten? In deze module kijken we naar de rotzooi én de oplossing.

  3 lessen
 • Module 3 Slimme gezonde gewoontes

  Een gezonde levensstijl is opgebouwd uit kleine, gezonde gewoontes. In deze module behandelen we simpele en slimme gezonde gewoontes.

  3 lessen
 • Module 4 Zo houd je het makkelijk vol

  Oké - in deze module maken we gezond eten makkelijker. Want hoe makkelijker het wordt, des te makkelijker we het volhouden! :)

  4 lessen
 • Module 5 Met je emoties meewerken

  Het zijn meestal je emoties die je aan de chocolade slingeren. In deze module ontdek je hoe je emotie-eten vermindert, en hoe met de rivier mee zwemt in plaats van er tegenin.

  5 lessen
 • Module 6 Slimme health hacks

  Wie gezond wil zijn moet slim zijn. In deze module vind je slimme tips die je gezonde levensstijl eenvoudiger, effectiever en gestroomlijnder maken.

  3 lessen
 • Module 7 Simpel en gezond afvallen

  Afvallen is makkelijker als je het jezelf niet zo moeilijk maakt. In deze module ontdek je hoe je afvalt zonder dieet, en hoe je de kilo’s er blijvend af houdt.

  4 lessen

Jezelf ontwikkelen in je eigen tempo

Nadat je de online cursus hebt betaald blijft hij altijd beschikbaar in je soChicken leeromgeving. Deze leeromgeving remt je soms af in je vooruitgang voor het beste resultaat. Verder volg je blei lijf volledig in je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je wilt en je kunt altijd opnieuw beginnen als je wilt.

Werkt op al je apparaten

Je beleeft blei lijf in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je razendsnel helpt broeden op een leuker leven.

Werkt op al je apparaten

Op je smartphone, laptop, tablet en spelcomputer. Zo kun je altijd en overal verder broeden.

Interactieve opdrachten

Simpele, interactieve opdrachten zetten je aan het denken en helpen je je leven leuker te maken.

Liefdevolle service

Heb je problemen? Geen zorgen. Je vindt je antwoord snel via het warme Servicenest. En anders helpen we je graag verder.

Vooruit in het perfecte tempo

De leeromgeving helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.

Geen abonnement

Bij de losse soChicken cursussen zit je nergens aan vast.

Veilig en vertrouwd

Wij doen er alles aan om je gegevens in het nest te houden. Met een beveiligde verbinding en strenge privacy maatregelen.

veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus heeft een minimumlengte van ongeveer drie weken. Maar je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt. Er zijn pauzes ingebouwd zodat je de stof echt verspreidt over meerdere dagen, maar je bepaalt zelf hoe lang je erover wilt doen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus is geschikt voor iedereen die beter wil worden in gezond eten, verantwoord wil afvallen en wil bewegen richting een onbewerkt plantaardig eetpatroon. Maar zelfs als je niet plantaardig wilt gaan, zullen de lessen rondom gewoontes, emotie-eten en gezond afvallen je vooruit helpen.

Waarom draait blei lijf om plantaardig eten?

Omdat plantaardig de toekomst heeft. Een (voornamelijk) plantaardig eetpatroon is milieuvriendelijker, veroorzaakt veel minder leed en is gezond voor je lijf. Het is de makkelijkste manier om een hele berg ellende te voorkomen.

Maar geen zorgen - de cursus is geen zogenaamde 'vegan propaganda'. We kiezen plantaardig omdat het werkt, gezien de doelen die we willen bereiken. Dat wil dus niet zeggen dat je 100% veganist hoeft te worden. We zetten stappen in de plantaardige richting. Hoever jij daarin wilt gaan is aan jezelf. De recepten die je bij de cursus vormen een bron van inspiratie - maar jij beslist wat je wel en niet in je mond stopt.

Geen oordelen. Gewoon samen steeds beter worden in gezond eten.

Is deze cursus onderdeel van het Broednest lidmaatschap?

Nee, deze cursus staat los van het Broednest.

Dit is een uitgebreide cursus die je helpt een snelle transformatie te doorlopen. In deze cursus gaan we echt de diepte in en behandelen we gezond eten van alle kanten.

In het Broednest vind je diverse compacte cursussen die je helpen op een dagelijkse basis kleine stappen te zetten.

een geweldige ervaring

We doen er bij soChicken alles aan om je een geweldige ervaring te bieden.


Je beleeft blei lijf in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je helpt broeden op een leuker leven. Zonder abonnement - je zit dus nergens aan vast.


We willen blije gezichten zien, daarom ontvang je 14 dagen garantie op iedere losse cursus. Als de cursus voor jou niet werkt, krijg je je geld terug.


Je hebt overal ter wereld toegang tot je cursussen, vanaf al je favoriete apparaten - zonder tijdslimiet.

We zetten € 5 aan het werk

Van elke verkoop zetten we vanuit soChicken vijf euro aan het werk om de wereld mooier te maken, in samenwerking met Triodos Bank en Kiva.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw euro's continu aan het werk blijven voor een wereld met meer duurzame energie, bio-diversiteit, eerlijke handel, onderwijs, cultuur, schoon water, etc.

We investeren in duurzame fondsen en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

×

Ja, dit wordt 'm

Word ook een ster in gezond eten. Begin direct - leer nieuwe gewoontes aan, ontdek recepten en praktische weekmenu's.

Normale prijs: 99

Nu éénmalig: 59,00

Direct aanmelden

iDeal CreditCard Bancontact/Mister Cash SOFORT Banking Belfius Direct Net
?