«
Krijg jezelf eindelijk aan het opruimen - stel je eens voor hoe geweldig dat voelt.

Word minder chaotisch met ons
praktische stappenplan naar
minder uitstelgedrag en
meer discipline

Volg cursus direct

8.000+ deelnemers

Zoveel blije gezichten! Duizenden deelnemers gingen je voor.

Bekroonde aanpak

Mijn praktische aanpak heeft meerdere awards in de wacht gesleept.

100.000+ boeken

Mijn boeken zijn nationale bestsellers en hebben honderden 5-sterren reviews.


Gezien in o.a.:

soChicken in Flow soChicken op RTL4 soChicken op NPO soChicken in Libelle soChicken bij Koffietijd soChicken in Happinez soChicken in AD soChicken in Volkskrant soChicken op BNR soChicken in Trouw soChicken in Telegraaf

"Ik krijg gewoon niets uit mijn handen..."

Jelle HermusIk weet hoe je je voelt. Een belangrijke taak op je takenlijst, nog talloze andere plannen en dromen, een huishouden dat om aandacht schreeuwt... en jij hangt rond op Facebook.

En zodra je besluit ein-de-lijk aan het werk te gaan, bedenk je dat het tijd is om je bureau op te ruimen/je takenprogramma opnieuw in te delen/je mail te checken en ga zo maar door.

Wees gerust. Ik (Jelle, aangenaam) was ooit de grootste uitsteller die je ooit gekend hebt. Op een bepaald moment heb ik zelfs maanden lang niets uit mijn handen gekregen. Gelukkig is die tijd voorbij. Inmiddels ben ik productiever dan ooit. Ik schrijf artikelen, boeken, nieuwsbrieven en maak mijn dromen waar. Het was een zoektocht, maar ik heb ontdekt hoe je uitstelgedrag voor goed kunt verslaan.

En ja, ik ga je vertellen hoe je dat voor elkaar krijgt. Het is - ook voor jou - mogelijk om productief, gedisciplineerd, effectief en zonder weerstand te werken aan je taken, projecten, doelen en dromen.

Op deze pagina vind je de oplossing als je:

 • Je huis eens goed op orde wilt hebben en houden;
 • Levenslang van je uitstelgedrag verlost wilt zijn;
 • Je dromen echt waar wilt maken;
 • Zonder schuldgevoel wilt kunnen genieten van je vrije tijd;
 • Niet langer jezelf en andere mensen teleur wilt stellen;
 • Jezelf eindelijk onder controle wilt krijgen, discipline wilt opbouwen en je leven in eigen hand wilt nemen!

Mijn jarenlange worsteling met uitstelgedrag begon op mijn middelbare school en bereikte zijn hoogtepunt tijdens het schrijven van mijn scriptie. Ook daarna, toen ik mijn eigen bedrijf opzette, schoof ik vrijwel alle belangrijke taken voor me uit.

Ik verspilde mijn tijd aan computergames, het organiseren van mijn taken en het kijken van televisie. Ik deed van alles, behalve werken richting mijn dromen en doelen.

Ik werd gek van mijn eigen gedrag. Ik had mezelf niet onder controle, ik moest uitstellen. Gelukkig heb ik ontdekt hoe ik daar een einde aan kan maken.

Gek werd ik van mijn eigen gedrag. Ik voelde me waardeloos, machteloos, geplaagd door schuldgevoel en ik schaamde me ontzettend. Ik besloot op zoek te gaan naar hulp, en las talloze boeken en onderzoeken over uitstelgedrag. Langzaam maar zeker werd me duidelijk waar mijn uitstelgedrag vandaan kwam. Ik kreeg het steeds beter onder controle. De kennis en ervaring die ik opdeed heeft mij geholpen te stoppen met uitstellen.

Uitstelgedrag is geen vaste karaktereigenschap. Je kunt het aan- en afleren.

Stoppen met uitstellen is makkelijker dan het lijkt. En ik wil je graag leren hoe ook jij jezelf weer onder controle kunt krijgen de komende weken. Nu ik niet langer uitstel heb ik in korte tijd een aantal dromen weten te realiseren. Ik heb meer werk verricht in de afgelopen week, dan ik vroeger in een hele maand verzette!

Je bent niet de enige met een uitstelprobleem. Mijn onderzoek leverde honderden reacties op van wanhopige uitstellers die hun eigen gedrag meer dan zat waren!

Je bent niet de enige met een uitstelprobleem

Tijdens de research voor deze cursus heb ik een onderzoek gehouden onder de bezoekers van soChicken. Ik wilde weten of soChicken lezers last hebben van uitstelgedrag en hoe zij zich hieronder voelen. De antwoorden waren overweldigend. Binnen een paar uur ontving ik letterlijk honderden reacties. Veel mensen gaven aan blij te zijn dat ik erover begon, ze hadden het gevoel dat zij de enigen waren met dit probleem.

Ik kan je vertellen, je bent niet de enige. Naast al deze reacties, schreven zich direct na de opening van deze eCursus honderden mensen in. Uitstelgedrag is een groot probleem voor veel mensen, met de technieken in deze eCursus kun je het eindelijk te boven komen.

Maak kennis met de eCursus 'Kies Eieren voor je Tijd'

Ik heb besloten om een uitgebreide eCursus samen te stellen om alle kennis die ik heb opgedaan te delen. Mijn missie is om jou de controle over je eigen leven terug te geven.

Je leert alles wat je moet weten om je uitstelgedrag onder controle te krijgen, zonder lastige psychologische boeken door te worstelen of jezelf te laten coachen door een dure lifecoach. Ik deel alle kennis in duidelijke en heldere taal, precies zoals de honderduizenden soChicken lezers van mij gewend zijn.

Daarbij bevat de eCursus kleine, praktische opdrachten die je zelfinzicht vergroten en direct toe te passen zijn in je dagelijkse leven. Uiteraard heb ik rekening gehouden met je uitstellende aard, dus je hoeft niet bang te zijn dat je wordt overladen met extra werk.

De cursus wordt netjes verspreid, en de meeste opdrachten voer je uit terwijl je werkt aan je normale taken. De eCursus kost je dus nauwelijks extra tijd. Sterker nog, je zult direct sneller werken en meer gedaan krijgen! En dat werkt. De eCursus werd al door duizenden mensen gevolgd, en is zelfs vermeld in o.a. Libelle.

Wat krijg je als je je inschrijft voor Kies eieren voor je tijd?

De eCursus Kies eieren voor je tijd bestaat uit 5 modules met 19 lessen. De eCursus is ontwikkeld met uitstellers in gedachten. Zo krijg je de stof versnipperd aangeboden om te voorkomen dat je deze cursus uitstelt, en ontvang je leuke opdrachten en praktische oefeningen.

Je zult ontdekken hoe je jouw uitstelgedrag onder de duim kunt krijgen. Zodra je anderhalve week in de cursus zit merk je al enorm veel resultaat. Je krijgt eindelijk de kracht en discipline die je nodig hebt om je taken weg te werken.

Zonder uitstelgedrag kun je eindelijk werken aan de dromen en doelen die je al zo lang probeert te realiseren. Je kunt succesvol afstuderen, moeiteloos je scriptie afronden, je eigen bedrijf uitbreiden, je baas versteld doen staan, hogerop komen in het bedrijf en eindelijk de persoon zijn die je eigenlijk bent.

Als je de opdrachten uitvoert zul je eindelijk echt kunnen ontspannen op vrije dagen, omdat je je werk echt gedaan krijgt. Er loert geen uitstelproject meer over je schouder. Je zelfvertrouwen zal toenemen en je zult veel minder stress ervaren.

Hoe wordt deze online cursus beoordeeld?

Na afloop van de eCursus vragen we deelnemers naar hun ervaringen. Ik wil er zeker van zijn dat de deelnemers stuk voor stuk tevreden zijn, en dat lukt keer op keer. Uit onze vragenlijst blijkt dat ruim 90% van de cursisten meer dan tevreden is over de eCursus. Alle deelnemers die de opdrachten uitvoerden zeggen merkbaar minder uitstelgedrag te vertonen.

Deze online cursus krijgt momenteel een gemiddelde beoordeling van 9.3 - en we gebruiken alle feedback om dit cijfer verder te verhogen. Hieronder vind je enkele reacties van deelnemers.

 • Beoordeling: 9.5
  “De vriendelijke, geestige en toegankelijke stijl van Jelle Hermus zorgt ervoor dat ik met plezier en toewijding deze cursus heb gedaan. De cursus geeft nieuwe inzichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar daagt je vooral ook uit om zelf te begrijpen waarom je uitstelt en hoe je je uitstelgedrag het beste kunt aanpakken. Top!”
  Lian
 • Beoordeling: 8.8
  “Door deze e-cursus ben ik me veel bewuster geworden van mijn doen en laten , iedere les is fijn om te lezen en er mee aan de slag te gaan. Ook voor ouderen goed om te lezen om meer begrip te krijgen voor gedrag, ook bij hun kinderen. Ria, 80 jaar”
  Ria uit Noordwijk
 • Beoordeling: 9.5
  “Een hele fijne cursus die je aan het denken zet. Het gaat niet alleen om uitstelgedrag maar vooral ook wat er achter zit. Het heeft mij zeker geholpen mijn uitstelgedrag te begrijpen en dat is dde belangrijkste stap. ”
  Sandra (52) uit Den Haag
 • Beoordeling: 10
  “Hele fijne cursus waar je meteen de vruchten van plukt, ik heb er veel aan gehad en het is fijn om te lezen dat er dus veel meer mensen zijn die uitstelgedrag vertonen :-) Echt een aanrader om te doen, ik heb echt al stappen gezet!”
  Eveline (44) uit Den Haag
 • Beoordeling: 9.5
  “Na 35 jaar als een kip zonder kop geleefd te hebben, ben ik door deze eCursus en de SoChicken website aan het veranderen in een blije productieve kip die door het juiste voer weer elke dag eieren wil leggen en uitbroeden. Dankjewel Jelle!”
  Marianne
 • Beoordeling: 9
  “heel fijne en effectieve cursus, ik keek er elke dag naar uit hem te doen, dat stelde ik dus alvast niet uit :-)”
  Claartje
 • Beoordeling: 9.8
  “Een heldere cursus die je zonder uitstel zou moeten volgen. Je krijgt inzicht in je eigen handelen en de tools om grip te krijgen op die "berg" die je voor je uit schuift.”
  Hanneke (54)
 • Beoordeling: 10
  “Deze cursus is een schatkist aan praktische en leuke tips. Doordat ze herkenbaar zijn is dit een eenvoudig bewustwordingsproces. Daardoor lossen problemen snel op, Wat mij betreft is dat waarschijnlijk blijvend zonder dat ik me in allerlei bochten hoef te wringen.”
  Annemiek
 • Beoordeling: 9
  “Goede cursus die je helpt om jezelf over je uitstelgedrag heen te zetten en de confrontatie met overweldigende taken aan te gaan. ”
  Marleen (50) uit Gouda

Ontdek hoe het voelt om je taken echt gedaan te krijgen, zorgeloos te kunnen ontspannen op vrije dagen en je doelen te bereiken zonder stress.

Wat is een leven zonder uitstelgedrag je waard?

Jij en ik weten allebei dat uitstelgedrag je leven ontwricht. Je beseft dat je de wereld zoveel te bieden hebt, dat je de kwaliteit van je leven ontzettend zou kunnen verhogen, als je maar eens zou stoppen met uitstellen! En ja, het is makkelijk om jezelf niet te veranderen. Je kunt zo door modderen, je leven voor je uit blijven schuiven, je dromen 'ergens in de toekomst' realiseren.

Ik kan je vertellen: je leven verandert pas als jij verandert. Pas als jij in actie komt zullen je doelen bereikt worden. Niemand komt het voor je doen. Dus vraag ik aan jou, wat is het je waard om voorgoed van je uitstelgedrag verlost te zijn? Ik heb een cursus voor je klaarstaan die je van dit probleem af kan helpen. Het kost je een paar tientjes, een paar uur van je tijd. Wat het je oplevert is controle over je leven, productiviteit, discipline, motivatie en inspiratie.

Ik denk dat ik deze effectieve eCursus behoorlijk redelijk geprijsd heb. Ik zou willen dat een cursus als deze enkele jaren geleden beschikbaar was, dat had me ontzettend veel tijd gescheeld!

Als je je nu inschrijft voor deze eCursus:

 • Hoef je je niet meer te schamen als er onverwacht iemand op bezoek, omdat je de discipline hebt om je huis op orde te houden.
 • Hoef je niet te investeren in een duur coachingtraject.
 • Hoef je niet op je eigen houtje te onderzoeken, lezen en experimenteren, en na een paar maanden ontdekken wat ik je hier in korte tijd kan leren. Jij kunt de dingen doen die je moet doen (scheelt je heel veel tijd en ergernis).
 • Hoef je niet langer te kampen met de frustratie die uitstelgedrag met zich meebrengt. Je krijgt je taken simpelweg gedaan, dat voelt heerlijk.

Bonus - Noodgeval stappenplan

Bekijk je deze pagina omdat je op dit moment in de penarie zit? Moet er over vijf dagen een scriptie ingeleverd worden? Of verlies je je baan als je dat rapport niet op tijd af hebt?

Geen zorgen. Speciaal voor jou heb ik direct aan het begin van de eCursus een noodgeval stappenplan toegevoegd. Zodat je direct aan de slag kunt met je urgente taak, voordat je je uitstelgedrag voorgoed aanpakt met de andere lessen.

Maak de levensveranderende keuze en schrijf je snel in!

Wil je verder met of zonder uitstelgedrag? Ga je proberen je probleem op je eigen houtje aan te pakken, of kies je voor begeleiding? Voor slechts 49 euro kun je binnen korte tijd van je probleem af zijn. De eCursus heeft al bewezen te werken bij duizenden mensen, en het werkt ook voor jou.

Het leven is mooier zonder uitstelprobleem, dat beloof ik je!

Zullen we direct aan de slag gaan?

Direct aan de slag

Krijg direct toegang tot de eCursus. Ga aan de slag met je uitstelgedrag en tover jezelf om in een super-productieve versie van jezelf. Laten we beginnen.

Normale prijs: € 57

Nu éénmalig: 49,00

Je kunt direct beginnen met de cursus.

Direct inschrijven

Vertrouwd door miljoenen lezers

We broeden met soChicken op een liefdevolle samenleving in kleine stappen, en we boeken steeds meer resultaat. 💛

Honderdduizenden lezers per maand

soChicken, de soChicken app en het Broednest ontvangen maandelijks honderdduizenden bezoekers. Dat zijn tientallen stampvolle Ziggo Domes!

soChicken is al sinds 2004 een vertrouwd gezicht voor honderdduizenden mensen in o.a. Nederland en Vlaanderen. Onze gratis soChicken app staat geïnstalleerd op meer dan 200 duizend toestellen.

Tienduizenden tevreden cursisten

We zijn al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van praktische, leuke, toonaangevende en vooral effectieve online cursussen.

Zowel in onze leeromgeving als in het Broednest hebben we tienduizenden deelnemers mogen helpen.

Auteur van 2 nationale bestsellers

Onze boeken Steeds leuker en Leven met wind mee kwamen binnen in de nationale bestsellerlijst op nummer 2 en nummer 1. Steeds leuker viel zelfs in de prijzen en is vertaald in het Duits.

De boeken werden al meer dan 100 duizend keer verkocht en ontvingen beiden honderden 5-sterren reviews op o.a. Bol.com.

Het wordt steeds leuker

Jelle Hermus (de oprichter van soChicken) wordt regelmatig uitgenodigd om zijn inzichten te delen in bladen, kranten, radio- en televisieprogramma's, online platforms en podcasts.

Zijn tips en inzichten worden gebruikt in bedrijven, door leerkrachten en zelfs door psychologen om meer mensen te helpen. Jelle wordt bovendien regelmatig gevraagd om lezingen te geven bij organisaties.


Inhoud van Kies eieren voor je tijd

Deze online cursus bestaat uit 5 modules en 18 lessen. Elke les bevat prikkelende invul opdrachten, en veel lessen bevatten praktische oefeningen.

 • Module 1 Begrijpen waarom je weinig uit je handen krijgt

  We kunnen je pas super-productief maken als je precies weet waar je aan werkt . In deze module bekijken we waar je uitstelgedrag vandaan komt, en leggen we de basis voor een leven met meer discipline.

  4 lessen
 • Module 2 Inzicht ontwikkelen in je eigen uitstelgedrag

  Waarom stel je nu precies uit? In deze module werken we aan het vergroten van je zelfinzicht. Zodat je beter begrijpt wat er nu precies gaande is, en dus beter kunt bouwen aan een uitstelgedragloze toekomst.

  4 lessen
 • Module 3 Er zit een kuiken in je hoofd

  Het is tijd om de opwaartse spiraal op te starten! En dat doen we door in gesprek te gaan met dat irritante stemmetje in je hoofd: een pluizig geel kuiken die alleen maar wil spelen. Stom? Misschien. Maar het werkt wel, en daar gaat het om.

  4 lessen
 • Module 4 Praktische stappen naar meer discipline

  Nu je aan het werk bent met de achterliggende oorzaken van je uitstelgedrag, wordt het tijd om de praktische zaken aan te pakken. In deze module ontdek je veel praktische tips om meer discpline op te bouwen.

  4 lessen
 • Module 5 Start de opwaartse spiraal op

  Je hebt je uitstelgedrag al behoorlijk de kop in gedrukt. In deze laatste module ontdek je hoe je de opwaartse spiraal inzet naar een nog effectiever leven.

  3 lessen

Jezelf ontwikkelen in je eigen tempo

Nadat je de online cursus hebt betaald blijft hij altijd beschikbaar in je soChicken leeromgeving. Deze leeromgeving remt je soms af in je vooruitgang voor het beste resultaat. Verder volg je Kies eieren voor je tijd volledig in je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je wilt en je kunt altijd opnieuw beginnen als je wilt.

Werkt op al je apparaten

Je beleeft Kies eieren voor je tijd in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je razendsnel helpt broeden op een leuker leven.

Werkt op al je apparaten

Op je smartphone, laptop, tablet en spelcomputer. Zo kun je altijd en overal verder broeden.

Interactieve opdrachten

Simpele, interactieve opdrachten zetten je aan het denken en helpen je je leven leuker te maken.

Liefdevolle service

Heb je problemen? Geen zorgen. Je vindt je antwoord snel via het warme Servicenest. En anders helpen we je graag verder.

Vooruit in het perfecte tempo

De leeromgeving helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.

Al je soChicken producten bij elkaar

Wil je verder broeden? In je leeromgeving verzamel je al je soChicken online cursussen overzichtelijk bij elkaar.

Veilig en vertrouwd

Wij doen er alles aan om je gegevens in het nest te houden. Met een beveiligde verbinding en strenge privacy maatregelen.

veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Hoe lang duurt de eCursus?

De eCursus heeft een minimumlengte van ongeveer drie weken. Maar je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt. Er zijn pauzes ingebouwd zodat je de stof echt verspreidt over meerdere dagen, maar je bepaalt zelf hoe lang je erover wilt doen.

Voor wie is deze eCursus geschikt?

Voor iedereen die moeite heeft om zichzelf in de hand te houden. Als je graag zou willen werken aan bepaalde taken, maar je er gewoon niet toe kunt zetten. Of dat nu gebeurt op je studie, op je werk, in je bedrijf of in het huishouden. Deze eCursus maakt je uitstelgedrag minder problematisch en helpt je stap voor stap gedisciplineerder en productiever te worden.

Hoe vaak kan ik de eCursus doen?

Zo vaak als je wilt. Je kunt altijd terugbladeren om eerdere lessen nogmaals te volgen, of de hele eCursus opnieuw opstarten en helemaal opnieuw beginnen.

Wat is mijn Broednest?

soChicken Broednest is onze nieuwe leeromgeving. Het is een plek waar je kunt inloggen met jouw persoonlijke wachtwoord, en waar je deze eCursus volgt. In de toekomst zal het mogelijk zijn om meer eCursussen te activeren in je Broednest.

Ik heb de eCursus al gekocht, krijg ik nu ook een Broednest?

Ja natuurlijk! Heb je de eCursus gekocht voor 12 mei 2015? Dan kun je hem importeren in je Broednest door gebruik te maken van dit formulier.

een geweldige ervaring

We doen er bij soChicken alles aan om je een geweldige ervaring te bieden.


Je beleeft Kies eieren voor je tijd in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je helpt broeden op een leuker leven.


We willen blije gezichten zien, daarom ontvang je 14 dagen garantie op ieder soChicken product. Als de cursus voor jou niet werkt, krijg je je geld terug.


Je hebt overal ter wereld toegang tot je cursussen, vanaf al je favoriete apparaten - zonder tijdslimiet.

We zetten € 5 aan het werk

Van elke verkoop zetten we vanuit soChicken vijf euro aan het werk om de wereld mooier te maken, in samenwerking met Triodos Bank en Kiva.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw euro's continu aan het werk blijven voor een wereld met meer duurzame energie, bio-diversiteit, eerlijke handel, onderwijs, cultuur, schoon water, etc.

We investeren in duurzame fondsen en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

×

Ja, dit wordt 'm

Krijg direct toegang tot de eCursus. Ga aan de slag met je uitstelgedrag en tover jezelf om in een super-productieve versie van jezelf. Laten we beginnen.

Normale prijs: € 57

Nu éénmalig: 49,00

Direct inschrijven

iDeal CreditCard Bancontact/Mister Cash SOFORT Banking Belfius Direct Net
?