«
Wil je eindelijk weer bruisen?

Voel je je de laatste tijd moe, weinig energie, uitgeput en futloos? Deze praktische cursus helpt.

Volg cursus direct

5.000+ deelnemers

Zoveel blije gezichten! Duizenden deelnemers gingen je voor.

Bekroonde aanpak

Mijn praktische aanpak heeft meerdere awards in de wacht gesleept.

100.000+ boeken

Mijn boeken zijn nationale bestsellers en hebben honderden 5-sterren reviews.


Gezien in o.a.:

soChicken in Flow soChicken op RTL4 soChicken op NPO soChicken in Libelle soChicken bij Koffietijd soChicken in Happinez soChicken in AD soChicken in Volkskrant soChicken op BNR soChicken in Trouw soChicken in Telegraaf

Meer energie = meer balans

Heb je dat ook weleens? Je wordt wakker en voelt je alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden. Of misschien wel twee.

Niet alleen dat - vanaf de middag begin je te merken dat je moe wordt. En in de avond kun je jezelf opvegen.

 • Je hebt geen zin om te sporten.
 • Je hebt geen zin in seks.
 • Je hebt geen zin om te koken.
 • En je hebt al helemaal geen zin om te werken aan je hobby's, dromen en doelen.

Meh.

Jelle HermusWaar je wel zin in hebt is een serie kijken en chocolade eten. Getroost met een fijne rode wijn. Zodat je eindelijk even tot rust komt. Eindelijk even tijd voor jezelf, even rust in je hoofd.

Tja. Je bent niet alleen. Zelf heb ik ook regelmatig zulke momenten gekend in het verleden. Alleen ruilde ik de chocolade in voor bestelchinees en roze koeken. Na een paar uitzendingen Battlestar Galactica begon ik te beseffen dat dit niet de manier was om die fitte, energieke persoon te worden die ik wil zijn. Pff, wat een inzicht.

Je hoofd zit vol ideeën maar je komt er niet aan toe. Je bent druk met het hooghouden van alle ballen, en voelt je uitgeblust.

Goed - na de fu yong hai en roze koeken besloot ik dit probleem voor eens en altijd te tackelen. Ik verslond een stapel boeken over energie en ik kwam al snel tot een paar conclusies:

Je energiepeil bepaalt de balans in je leven

Energie bepaalt de kwaliteit van je leven. Niet geld, tijd of lichaamsgewicht. Meer energie betekent vrijwel altijd een leven van hogere kwaliteit. Zeker als je een druk leven leidt, er veel van je gevraagd wordt op je werk en thuis, en je veel van jezelf vraagt.

Hoe dat komt? Simpel. Met meer energie creeër je meer balans. Je kunt de hele dag productief werken, en in de avond hebt je nog genoeg energie over voor de dingen die jij belangrijk vindt. Zoals sporten, afspreken met vrienden, werken aan je dromen, het opruimen van je huis en ga zo maar door.

 • meer energie = meer succes
 • meer energie = meer plezier
 • meer energie = meer balans

Fijn. Bouwen aan een hoger energieniveau is dus geen slecht idee. Maar hoe doe je dat?

Dat is precies wat ik me ook afvroeg. En ik ben langs een heleboel tips gekomen. Uit deze tips heb ik de meest eenvoudige en effectieve tips geselecteerd. Zo ontstond er een super praktisch stappenplan dat mij - en duizenden deelnemers - vooruit hebben geholpen.

De oplossing ligt niet in het beter plannen van je dagen - het is veel slimmer om je energie te managen. Dan haal je automatisch het meeste uit je tijd.

Plop! - De praktische online cursus voor meer energie

Nadat ik mijn stappenplan in de praktijk bracht ontwikkelde ik in een paar weken veel meer energie. En nadat ik deze online cursus lanceerde hebben duizenden mensen hetzelfde gedaan.

Hoe dat kan? Simpel: deze online cursus bevat alleen de tips die werken. En ze worden helder en op een leuke manier uitgelegd - zodat je begrijpt waarom ze werken, en hoe je ze in je leven kunt integreren.

De kracht zit hem in de duidelijkheid en de stap voor stap aanpak. Volg gewoon de instructies, dan zul je vanzelf energieker worden en zal de werk/leven balans zich herstellen, zodat je weer eens zin hebt om lekker te sporten na een lange werkdag.

In deze online cursus leer je o.a.:

 • Waarom je een gebrek aan energie hebt en hoe energie in je lichaam werkt.
 • Hoe je veelvoorkomende 'energie-lekken' dicht voor meer balans.
 • Wat je beter wel en niet kunt eten voor meer energie.
 • Welke gewoontes je helpen om je energiepeil te verhogen voor meer balans (zoals bewegen, slapen en nog veel meer).
 • Hoe je je kijk op het leven kunt aanpassen voor meer energie.

Ik maak het je zo simpel mogelijk, we richten ons in deze online cursus samen op snel en blijvend resultaat. Ik leer je alles wat je moet weten zodat je de rest van je leven kunt genieten van meer energie, meer balans en minder moeheid.

Hoe wordt deze online cursus beoordeeld?

Je bent niet alleen. Duizenden soChicken lezers ervaren energiegebrek, en ze gingen je voor in deze cursus. Tijdens de cursus zijn er meerdere manieren om feedback te geven, en al deze feedback gebruik ik om de cursus doorlopend te verbeteren. En al deze updates ontvang je automatisch als deelnemer.

Aan het einde van de cursus kunnen deelnemers een recensie achterlaten. Hieronder zie je hoe deelnemers deze cursus beoordelen.

Deze online cursus krijgt momenteel een gemiddelde beoordeling van 9.3 - en we gebruiken alle feedback om dit cijfer verder te verhogen. Hieronder vind je enkele reacties van deelnemers.

 • Beoordeling: 9.5
  “Ik heb de e-learning met veel plezier gedaan en er hele zinnige informatie uit gehaald. Het klopt gewoon allemaal wat Jelle zegt. En altijd op een leuke manier. Ik vond het een ontspannen bezigheid deze e-learning volgen.”
  Katelijne
 • Beoordeling: 9.5
  “Geloof het of niet maar dankzij deze cursus ben ik een andere weg ingeslagen qua opleiding en werk. Het heeft me enorm geholpen om te ontdekken wat ik belangrijk vind en wie ik wil zijn. Ik voel me vrolijker en energieker. Zelfs m'n vrienden zeiden dat ze merken dat ik de laatste tijd zo goed in m'n vel zit! Dank je wel Jelle. ”
  Danielle
 • Beoordeling: 9.5
  “Het is een aanrader! Aangenaam om te lezen en het helpt ook echt! ”
  Aurelie
 • Beoordeling: 9.9
  “Persoonlijke benadering en het zet je aan het denken. Als je daadwerkelijk aan de slag gaat met de opdrachten en vragen die je gegeven en gesteld worden, verandert het de manier waarop je naar dingen kijkt/hoe je in het leven staat. ”
  Marjolein
 • Beoordeling: 9.5
  “Erg enthousiast, deze cursus zit goed in elkaar en heeft me veel gebracht! Elske 23jaar uit Liessel. ”
  Elske uit Liessel
 • Beoordeling: 10
  “Ik zeg DOEN en haal meer energie uit je leven! ”
  Andrew
 • Beoordeling: 9.5
  “Deze cursus heb ik als zeer leerzaam ervaren. Ik heb nieuwe inzichten gekregen waarvan ik mij eerder niet bewust was.Fijn dat je deze cursus op je eigen tempo kunt voltooien. Door de opdrachten te maken denk je na over hoe je de tips in je eigen leven kunt toepassen. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.”
  Merel
 • Beoordeling: 9
  “Bedankt voor deze cursus! Erg toegankelijk en goede, luchtige voorbeelden waarbij je je weer bewust wordt gemaakt van wat echt belangrijk is. Ik ga zeker overwegen nog een andere cursus te doen!”
  Remco (28) uit Dordrecht
 • Beoordeling: 10
  “Ik vond de cursus heel goed opgezet. Een aantal tips wist ik wel maar het was goed om er bewust mee bezig te zijn en over na te denken. En er waren ook veel verassende tips waar ik zelf niet aan gedacht had. Al met al, echt veel aan gehad. Veel dank Jelle! ”
  Brit Ulrich uit Nieuwerkerk Aan Den Ijssel

Wat is de balans tussen werk en privé je waard?

Kijk - je leeft dit leven maar één keer. Je hebt een beperkte hoeveelheid tijd tot je beschikking op deze planeet. Daarom is het belangrijk dat je optimaal kunt genieten van je leven.

En dat kan alleen als je voldoende energie hebt. Als je uitgerust - niet uitgeblust - wakker wordt. Als je energie overhoudt in de avond om leuke dingen te doen.

 • Mensen bezoeken;
 • Genieten van een fijne vrijpartij;
 • Naar de bioscoop gaan;
 • Uit eten gaan of stappen met leuke mensen;
 • Nieuwe mensen leren kennen;
 • Leren en studeren;
 • Lezen;
 • Werken aan je grootste droom;
 • Sporten en beter voor jezelf zorgen;

Noem maar op. Deze online cursus gaat je helpen je leven beter te maken door je te helpen meer energie te ontwikkelen. Simpel.

Wat is zo'n leven je waard? Als je je persoonlijk zou laten begeleiden zou het traject al snel honderden euro's kosten. Met deze cursus krijg je dezelfde resultaten, dus ik zou er 199 euro voor kunnen vragen.

Maar dat doe ik niet. Want ik wil zoveel mogelijk mensen helpen en niet werken met een exclusief clubje. Daarom heb ik een de cursus verkocht voor 79 euro. En duizenden mensen hebben hem met volle tevredenheid doorlopen.

Nu ben ik bezig met een tijdelijk experiment. Ik heb de prijs van de cursus tijdelijk verlaagd naar 49 euro, zodat meer mensen ermee aan de slag kunnen. Dit experiment kan ieder moment stopgezet worden.

Wil je je leven terug pakken, en elke dag bruisen van energie? Schrijf je dan hieronder in. Als de cursus voor jou niet blijkt te werken, dan krijg je binnen 14 dagen gewoon je geld terug. Want ik wil alleen blije gezichten zien. :)

Wat zeg je ervan - wil je het leven van je dromen stap voor stap vormgeven? Wil je meer genieten van je beperkte tijd op Aarde? Laten we aan de slag gaan. Schrijf je hieronder in, dan kun je meteen beginnen.

Direct aan de slag

Ontdek hoe je meer energie ontwikkelt en verhoog de kwaliteit van je leven stap voor stap. Geen risico: 14 dagen garantie.

Normale prijs: € 79

Nu éénmalig: 49,00

Je kunt direct beginnen met de cursus.

Direct inschrijven

Vertrouwd door miljoenen lezers

We broeden met soChicken op een liefdevolle samenleving in kleine stappen, en we boeken steeds meer resultaat. 💛

Honderdduizenden lezers per maand

soChicken, de soChicken app en het Broednest ontvangen maandelijks honderdduizenden bezoekers. Dat zijn tientallen stampvolle Ziggo Domes!

soChicken is al sinds 2004 een vertrouwd gezicht voor honderdduizenden mensen in o.a. Nederland en Vlaanderen. Onze gratis soChicken app staat geïnstalleerd op meer dan 200 duizend toestellen.

Tienduizenden tevreden cursisten

We zijn al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van praktische, leuke, toonaangevende en vooral effectieve online cursussen.

Zowel in onze leeromgeving als in het Broednest hebben we tienduizenden deelnemers mogen helpen.

Auteur van 2 nationale bestsellers

Onze boeken Steeds leuker en Leven met wind mee kwamen binnen in de nationale bestsellerlijst op nummer 2 en nummer 1. Steeds leuker viel zelfs in de prijzen en is vertaald in het Duits.

De boeken werden al meer dan 100 duizend keer verkocht en ontvingen beiden honderden 5-sterren reviews op o.a. Bol.com.

Het wordt steeds leuker

Jelle Hermus (de oprichter van soChicken) wordt regelmatig uitgenodigd om zijn inzichten te delen in bladen, kranten, radio- en televisieprogramma's, online platforms en podcasts.

Zijn tips en inzichten worden gebruikt in bedrijven, door leerkrachten en zelfs door psychologen om meer mensen te helpen. Jelle wordt bovendien regelmatig gevraagd om lezingen te geven bij organisaties.


Inhoud van Plop! - Bruisen van energie

Deze online cursus bestaat uit 5 modules en 18 lessen. Elke les bevat prikkelende invul opdrachten, en veel lessen bevatten praktische oefeningen.

 • Module 1 De basis van energie-management
  In deze module ontdek je wat energie-management is en hoe je het kunt toepassen in jouw leven. En geloof me [naam], het is leuker dan je denkt. Simpeler ook. Fijn toch?
  4 lessen
 • Module 2 Verhoog je energie-rendement
  Voordat we de kraan opendraaien, zorgen we ervoor dat de stop in de badkuip zit. Voorkom het weglekken van energie met deze tips, en houd elke dag meer over.
  3 lessen
 • Module 3 Bouwen aan een energiek lichaam
  Een fitter lijf = meer levenslust. Ontdek welke stappen je vanaf vandaag kunt zetten om je energiepeil stap voor stap te vergroten. En ja, leg dat koekje maar rustig weg - ik heb je wel door.
  3 lessen
 • Module 4 Werken met meer vermogen
  Fijn is dat - meer gedaan krijgen terwijl het je minder energie kost. In deze module bespreken we hoe je dat voor elkaar krijgt. Door slimmer te werken, je leven beter te organiseren en een peper in je reet te stoppen. Ik weet hoe je je voelt [naam], je kan niet wachten.
  4 lessen
 • Module 5 Bruisen van levenslust
  Precies. Op naar een lekker licht, luchtig en levenslustig leven. Bruisend van energie genieten van iedere dag. __Dat klinkt toch goed [naam]?__ In deze module hebben we het over beter en positiever denken voor een energieker leven. Kortom: dingen waar je blij van wordt.
  5 lessen

Jezelf ontwikkelen in je eigen tempo

Nadat je de online cursus hebt betaald blijft hij altijd beschikbaar in je soChicken leeromgeving. Deze leeromgeving remt je soms af in je vooruitgang voor het beste resultaat. Verder volg je Plop! - Bruisen van energie volledig in je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je wilt en je kunt altijd opnieuw beginnen als je wilt.

Werkt op al je apparaten

Je beleeft Plop! - Bruisen van energie in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je razendsnel helpt broeden op een leuker leven.

Werkt op al je apparaten

Op je smartphone, laptop, tablet en spelcomputer. Zo kun je altijd en overal verder broeden.

Interactieve opdrachten

Simpele, interactieve opdrachten zetten je aan het denken en helpen je je leven leuker te maken.

Liefdevolle service

Heb je problemen? Geen zorgen. Je vindt je antwoord snel via het warme Servicenest. En anders helpen we je graag verder.

Vooruit in het perfecte tempo

De leeromgeving helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.

Al je soChicken producten bij elkaar

Wil je verder broeden? In je leeromgeving verzamel je al je soChicken online cursussen overzichtelijk bij elkaar.

Veilig en vertrouwd

Wij doen er alles aan om je gegevens in het nest te houden. Met een beveiligde verbinding en strenge privacy maatregelen.

veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Hoe lang duurt deze online cursus?

De cursus heeft een minimumlengte van ongeveer drie weken. Maar je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt. Er zijn pauzes ingebouwd zodat je de stof echt verspreidt over meerdere dagen, maar je bepaalt zelf hoe lang je erover wilt doen.

Voor wie is deze online cursus geschikt?

Deze online cursus geeft je praktische tips, gebaseerd op beschikbare kennis, inzichten en gezond verstand. De online cursus is geschikt voor iedereen die in de basis gezond is en met behulp van denk- en gedragsaanpassingen meer energie wil krijgen. Indien de oorzaak van je energiegebrek (vermoedelijk) medisch van aard is dan is deze online cursus mogelijk niet geschikt voor jou. Bezoek in dat geval je huisarts.

Hoe vaak kan ik de online cursus doen?

Zo vaak als je wilt. Je kunt altijd terugbladeren om eerdere lessen nogmaals te volgen, of de hele online cursus opnieuw opstarten en helemaal opnieuw beginnen.

Wat is mijn leeromgeving?

De soChicken leeromgeving is een plek waar je kunt inloggen met jouw persoonlijke wachtwoord, en waar je deze online cursus volgt.

een geweldige ervaring

We doen er bij soChicken alles aan om je een geweldige ervaring te bieden.


Je beleeft Plop! - Bruisen van energie in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je helpt broeden op een leuker leven.


We willen blije gezichten zien, daarom ontvang je 14 dagen garantie op ieder soChicken product. Als de cursus voor jou niet werkt, krijg je je geld terug.


Je hebt overal ter wereld toegang tot je cursussen, vanaf al je favoriete apparaten - zonder tijdslimiet.

We zetten € 5 aan het werk

Van elke verkoop zetten we vanuit soChicken vijf euro aan het werk om de wereld mooier te maken, in samenwerking met Triodos Bank en Kiva.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw euro's continu aan het werk blijven voor een wereld met meer duurzame energie, bio-diversiteit, eerlijke handel, onderwijs, cultuur, schoon water, etc.

We investeren in duurzame fondsen en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

×

Ja, dit wordt 'm

Ontdek hoe je meer energie ontwikkelt en verhoog de kwaliteit van je leven stap voor stap. Geen risico: 14 dagen garantie.

Normale prijs: € 79

Nu éénmalig: 49,00

Direct inschrijven

iDeal CreditCard Bancontact/Mister Cash SOFORT Banking Belfius Direct Net
?