«
Waarom ben ik zo moe?

Voel je je regelmatig vermoeid, uitgeput en duf? Je bent niet alleen. Je elke dag moe voelen heeft invloed op je hele leven. Deze praktische cursus gaat je helpen.

Volg cursus direct

5.000+ deelnemers

Zoveel blije gezichten! Duizenden deelnemers gingen je voor.

Bekroonde aanpak

Mijn praktische aanpak heeft meerdere awards in de wacht gesleept.

100.000+ boeken

Mijn boeken zijn nationale bestsellers en hebben honderden 5-sterren reviews.


Gezien in o.a.:

soChicken in Flow soChicken op RTL4 soChicken op SBS6 soChicken op NPO soChicken in Libelle soChicken bij Koffietijd soChicken in Happinez soChicken in AD soChicken in Volkskrant soChicken op BNR soChicken in Trouw soChicken in Telegraaf

Meer energie = meer balans

Heb je dat ook weleens? Je wordt wakker en voelt je alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden. Of misschien wel twee.

Niet alleen dat - vanaf de middag begin je te merken dat je moe wordt. En in de avond kun je jezelf opvegen.

 • Je hebt geen zin om te sporten.
 • Je hebt geen zin om op te ruimen.
 • Je hebt geen zin om te koken.
 • En je hebt al helemaal geen zin om te werken aan je hobby's, dromen en doelen.
Jelle Hermus

Meh.

Waar je wel zin in hebt is een serie kijken en chocolade eten. Zodat je eindelijk even tot rust komt. Eindelijk even tijd voor jezelf, even rust in je hoofd.

Tja. Je bent niet alleen. Zelf heb ik ook regelmatig zulke momenten gekend in het verleden. Alleen ruilde ik de chocolade in voor bestelchinees en roze koeken. Na een paar uitzendingen van mijn favoriete serie begon ik te beseffen dat dit niet de manier was om die fitte, energieke persoon te worden die ik wil zijn. Pff, wat een inzicht.

Je hoofd zit vol ideeën, maar je komt er niet aan toe. Je bent druk met het hooghouden van alle ballen en voelt je uitgeblust.

Goed - na de fu yong hai en roze koeken besloot ik dit probleem voor eens en altijd te tackelen. Ik leerde een hoop over energie en ik kwam al snel tot een paar conclusies:

Je energiepeil bepaalt de balans in je leven 🧘‍♀️

Energie bepaalt de kwaliteit van je leven. Niet geld, tijd of lichaamsgewicht. Meer energie betekent vrijwel altijd een leven van hogere kwaliteit. Zeker als je een druk leven leidt, er veel van je gevraagd wordt op je werk en thuis, en als je vooral veel van jezelf vraagt.

Hoe dat komt? Simpel. Met meer energie ontstaat er meer balans. Je kunt de hele dag productief werken, en in de avond hebt je nog genoeg energie over voor de dingen die jij belangrijk vindt. Zoals sporten, afspreken met vrienden, werken aan je dromen, het opruimen van je huis en ga zo maar door.

 • meer energie = meer succes
 • meer energie = meer plezier
 • meer energie = meer balans

Fijn. Bouwen aan een hoger energieniveau is dus geen slecht idee. Maar hoe doe je dat?

Dat is precies wat ik me ook afvroeg. En ik ben langs een heleboel tips en handvatten gekomen. Uit deze tips en handvatten heb ik de meest eenvoudige en effectieve tips geselecteerd. Zo ontstond er een super praktisch stappenplan dat mij - en duizenden deelnemers - vooruit hebben geholpen.

De oplossing ligt niet in het beter plannen van je dagen - het is veel slimmer om je energie te managen. Dan haal je automatisch het meeste uit je tijd.

Plop! - De praktische online cursus voor meer energie

Nadat ik mijn stappenplan in de praktijk bracht ontwikkelde ik in korte tijd veel meer energie. En nadat ik deze online cursus lanceerde hebben duizenden mensen hetzelfde gedaan.

Hoe dat kan? Simpel: deze online cursus bevat alleen de tips en handvatten die werken. En ze worden helder en op een leuke manier uitgelegd - zodat je begrijpt waarom ze werken, en hoe je ze in je leven kunt integreren.

De kracht zit hem in de duidelijkheid en de stap voor stap aanpak. Volg gewoon de instructies, dan zul je vanzelf energieker worden en zal de werk/leven balans zich herstellen, zodat je weer eens zin hebt om lekker te sporten na een lange werkdag.

In deze online cursus leer je o.a.:

 • Waarom je een gebrek aan energie hebt en hoe energie in je lichaam werkt.
 • Hoe je veelvoorkomende 'energie-lekken' dicht voor meer balans.
 • Wat je beter wel en niet kunt eten voor meer energie.
 • Welke gewoontes je helpen om je energiepeil te verhogen voor meer balans (zoals bewegen, slapen en nog veel meer).
 • Hoe je je kijk op het leven kunt aanpassen voor meer energie.

Ik maak het je zo simpel mogelijk, we richten ons in deze online cursus samen op snel en blijvend resultaat. Ik leer je alles wat je moet weten zodat je de rest van je leven kunt genieten van meer energie, meer balans en minder moeheid.

Hoe wordt deze online cursus beoordeeld?

Je bent niet alleen. Duizenden soChicken lezers ervaren energiegebrek, en ze gingen je voor in deze cursus. Tijdens de cursus zijn er meerdere manieren om feedback te geven, en al deze feedback gebruik ik om de cursus doorlopend te verbeteren. En al deze updates ontvang je automatisch als deelnemer.

Aan het einde van de cursus kunnen deelnemers een recensie achterlaten. Hieronder zie je hoe deelnemers deze cursus beoordelen.

Deze online cursus krijgt momenteel een gemiddelde beoordeling van 9.4 - en we gebruiken alle feedback om dit cijfer verder te verhogen. Hieronder vind je enkele reacties van deelnemers.

 • Beoordeling: 8.5
  “Een waardevolle training waar je volop mee vooruit kunt mits je wel bereid bent er ook iets mee te doen. Immers, zonder actie, geen resultaat.\r\nEen training waar je volop positiviteit uit kunt halen, luchtig en de nodige humor tussendoor.\r\nEen aanrader voor een ieder die wil bruisen van de energie!”
  Tessa
 • Beoordeling: 9.5
  “Leuke cursus met simpele en handige tips, die je helpen en aan het denken zetten. ”
  Patricia uit Spijkenisse
 • Beoordeling: 10
  “Deze cursus is echt een aanrader voor iedereen die altijd maar moe is en druk, en het idee heeft tijd te kort te komen! Ik heb er veel aan gehad, het geld meer dan waard! Heel inspirerend!”
  Cora
 • Beoordeling: 10
  “Super fijne die ik voor iedereen aan kan raden. Een cursus die gedoseerd wordt aangeboden. Heel veel zijdig en op allerlei vlakken worden er energie opwek- en besparingmethodes aangereikt. Ik leer hierdoor prioriteiten stellen en een basis te vormen waarop ik assertief kan zijn. Dat andere mensen je in de weg kunnen zitten omdat ze simpel gezien in een andere werkelijkheid leven was voor mij een eye opener.”
  Josien
 • Beoordeling: 9.8
  “Heerlijk duidelijk, inzichtelijk, maar vooral eerlijk. Het raakt je door de spiegel die Jelle voor houdt. Soms is het duidelijk, soms wat meer werken, maar het geeft je de boost die je nodig hebt.”
  Ursula
 • Beoordeling: 9.6
  “Was zeer leerrijk veel bijgeleerd .en leuk om te lezen. Heb er zeker van genoten Inge”
  Inge Gantois uit Beveren Aan Den Yzer
 • Beoordeling: 9
  “Deze cursus was voor mij erg nuttig en leuk om te doen. Op verschillende vlakken leer je op een praktische manier hoe je kan zorgen voor meer energie. Echt een aanrader. Het is een mooi kado aan jezelf! ”
  Ruth
 • Beoordeling: 9
  “Een cursus met duidelijke voorbeelden en inzichten. Met deze handvaten kun je zelf stapjes maken die bij jou passen om je leven leuker en energieker te maken”
  Jolanda
 • Beoordeling: 9.5
  “Ik heb de e-learning met veel plezier gedaan en er hele zinnige informatie uit gehaald. Het klopt gewoon allemaal wat Jelle zegt. En altijd op een leuke manier. Ik vond het een ontspannen bezigheid deze e-learning volgen.”
  Katelijne

Wat is de balans tussen werk en privé je waard?

Kijk - je leeft dit leven maar één keer. Je hebt een beperkte hoeveelheid tijd tot je beschikking op deze planeet. Daarom is het belangrijk dat je optimaal kunt genieten van je leven.

En dat kan alleen als je voldoende energie hebt. Als je uitgerust - niet uitgeblust - wakker wordt. Als je genoeg energie overhoudt om leuke dingen te doen.

 • Vrienden en familie bezoeken;
 • Naar de bioscoop gaan;
 • Uit eten gaan of stappen met leuke mensen;
 • Nieuwe mensen leren kennen;
 • Leren en studeren;
 • Lezen;
 • Genieten van een fijne vrijpartij;
 • Werken aan je grootste droom;
 • Sporten en beter voor jezelf zorgen;

Noem maar op. Deze online cursus gaat je helpen je leven beter te maken door je te helpen meer energie te ontwikkelen. Simpel.

Deze online cursus is de korte route naar het krijgen van meer energie. Dat wil zeggen dat je meer resultaat krijgt in minder tijd. Ik richt me enkel op die paar technieken en tips die écht verschil maken. De rest laten we links liggen.

Om die reden kan deze online cursus je net zoveel resultaat opleveren als dat je een persoonlijk traject zou volgen. Met het subtiele verschil dat een coachingstraject al snel meer dan 200 euro kost.

Maar omdat niet iedereen dit bedrag bij de hand heeft, verkoop ik de cursus tijdelijk voor slechts 59 euro!

Wil je je moeheid voor eens en voor altijd aanpakken en elke dag bruisen van energie? Schrijf je dan hieronder in. Als de cursus voor jou niet blijkt te werken, dan krijg je binnen 14 dagen gewoon je geld terug. Want ik wil alleen blije gezichten zien. :)

Als je je nu inschrijft kun je direct aan de slag - en kun je vandaag nog beginnen met het aanpakken van je vermoeidheid. Stel je voor hoe fijn het voelt als je je goed in je vel voelt.

Laten we beginnen. Profiteer van de tijdelijke aanbieding en verbeter je leven vanaf vandaag!

Direct aan de slag

Ontdek hoe je meer energie ontwikkelt en verhoog de kwaliteit van je leven stap voor stap. Geen risico: 14 dagen garantie.

Normale prijs: 99,00

Nu éénmalig: 59,00

Geen abonnement. Je kunt direct beginnen met de cursus.

Direct aanmelden

Vertrouwd door miljoenen lezers

We broeden met soChicken op een liefdevolle samenleving in kleine stappen, en we boeken steeds meer resultaat. 💛

Honderdduizenden lezers per maand

soChicken, de soChicken app en het Broednest ontvangen maandelijks honderdduizenden bezoekers. Dat zijn tientallen stampvolle Ziggo Domes!

soChicken is al sinds 2004 een vertrouwd gezicht voor honderdduizenden mensen in o.a. Nederland en Vlaanderen. Onze gratis soChicken app staat geïnstalleerd op meer dan 200 duizend toestellen.

Tienduizenden tevreden cursisten

We zijn al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van praktische, leuke, toonaangevende en vooral effectieve online cursussen.

Zowel in onze leeromgeving als in het Broednest hebben we tienduizenden deelnemers mogen helpen.

Auteur van 2 nationale bestsellers

Onze boeken Steeds leuker en Leven met wind mee kwamen binnen in de nationale bestsellerlijst op nummer 2 en nummer 1. Steeds leuker viel zelfs in de prijzen en is vertaald in het Duits.

De boeken werden al meer dan 100 duizend keer verkocht en ontvingen beiden honderden 5-sterren reviews op o.a. Bol.com.

Het wordt steeds leuker

Jelle Hermus (de oprichter van soChicken) wordt regelmatig uitgenodigd om zijn inzichten te delen in bladen, kranten, radio- en televisieprogramma's, online platforms en podcasts.

Zijn tips en inzichten worden gebruikt in bedrijven, door leerkrachten en zelfs door psychologen om meer mensen te helpen. Jelle wordt bovendien regelmatig gevraagd om lezingen te geven bij organisaties.


Inhoud van Plop! - Bruisen van energie

Deze online cursus bestaat uit 5 modules en 18 lessen. Elke les bevat prikkelende invul opdrachten, en veel lessen bevatten praktische oefeningen.

 • Module 1 Van time-management naar energie-management

  In deze module ontdek je wat energie-management is en hoe je het kunt toepassen in jouw leven. We laten time-management achter ons en we gaan ons echt richten op technieken die wel werken. En geloof me, het is leuker en makkelijker dan je denkt.

  4 lessen
 • Module 2 Pak de energievreters in je leven aan

  Voordat we de kraan opendraaien, zorgen we ervoor dat de stop in de badkuip zit. Voorkom het weglekken van energie met de tips en technieken in deze module, en houd elke dag meer energie over.

  3 lessen
 • Module 3 Verhoog je lichamelijke energiepeil

  Een fitter lijf = meer levenslust. Ontdek welke praktische stappen je vanaf vandaag kunt zetten om je lichamelijke energiepeil stap voor stap te verhogen.

  3 lessen
 • Module 4 Energieker werken en je doelen bereiken

  Meer gedaan krijgen terwijl het je minder energie kost. In deze module bespreken we hoe je dat voor elkaar krijgt. Door slimmer te werken, je leven beter te organiseren en je passie te vinden.

  4 lessen
 • Module 5 Energieker en positiever in het leven staan

  Ontwikkel een lekker licht, luchtig en levenslustig leven. Bruisend van energie genieten van iedere dag. In deze module ontdek je hoe een positieve mindset je energieker maakt.

  5 lessen

Jezelf ontwikkelen in je eigen tempo

Nadat je de online cursus hebt betaald blijft hij altijd beschikbaar in je soChicken leeromgeving. Deze leeromgeving remt je soms af in je vooruitgang voor het beste resultaat. Verder volg je Plop! - Bruisen van energie volledig in je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je wilt en je kunt altijd opnieuw beginnen als je wilt.

Werkt op al je apparaten

Je beleeft Plop! - Bruisen van energie in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je razendsnel helpt broeden op een leuker leven.

Werkt op al je apparaten

Op je smartphone, laptop, tablet en spelcomputer. Zo kun je altijd en overal verder broeden.

Interactieve opdrachten

Simpele, interactieve opdrachten zetten je aan het denken en helpen je je leven leuker te maken.

Liefdevolle service

Heb je problemen? Geen zorgen. Je vindt je antwoord snel via het warme Servicenest. En anders helpen we je graag verder.

Vooruit in het perfecte tempo

De leeromgeving helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.

Geen abonnement

Bij de losse soChicken cursussen zit je nergens aan vast.

Veilig en vertrouwd

Wij doen er alles aan om je gegevens in het nest te houden. Met een beveiligde verbinding en strenge privacy maatregelen.

veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Hoe lang duurt deze online cursus?

De cursus heeft een minimumlengte van ongeveer drie weken. Maar je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt. Er zijn pauzes ingebouwd zodat je de stof echt verspreidt over meerdere dagen, maar je bepaalt zelf hoe lang je erover wilt doen.

Voor wie is deze online cursus geschikt?

Deze online cursus geeft je praktische tips, gebaseerd op beschikbare kennis, inzichten en gezond verstand. De online cursus is geschikt voor iedereen die in de basis gezond is en met behulp van denk- en gedragsaanpassingen meer energie wil krijgen. Indien de oorzaak van je energiegebrek (vermoedelijk) medisch van aard is dan is deze online cursus mogelijk niet geschikt voor jou. Bezoek in dat geval je huisarts.

Hoe vaak kan ik de online cursus doen?

Zo vaak als je wilt. Je kunt altijd terugbladeren om eerdere lessen nogmaals te volgen, of de hele online cursus opnieuw opstarten en helemaal opnieuw beginnen.

Wat is mijn leeromgeving?

De soChicken leeromgeving is een plek waar je kunt inloggen met jouw persoonlijke wachtwoord, en waar je deze online cursus volgt.

Is deze cursus onderdeel van het Broednest lidmaatschap?

Nee, deze cursus staat los van het Broednest.

Dit is een uitgebreide cursus die je helpt een snelle transformatie te doorlopen. In deze cursus gaan we echt de diepte in en behandelen we meer energie krijgen van alle kanten.

In het Broednest vind je diverse compacte cursussen die je helpen op een dagelijkse basis kleine stappen te zetten.

een geweldige ervaring

We doen er bij soChicken alles aan om je een geweldige ervaring te bieden.


Je beleeft Plop! - Bruisen van energie in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je helpt broeden op een leuker leven. Zonder abonnement - je zit dus nergens aan vast.


We willen blije gezichten zien, daarom ontvang je 14 dagen garantie op iedere losse cursus. Als de cursus voor jou niet werkt, krijg je je geld terug.


Je hebt overal ter wereld toegang tot je cursussen, vanaf al je favoriete apparaten - zonder tijdslimiet.

We zetten € 5 aan het werk

Van elke verkoop zetten we vanuit soChicken vijf euro aan het werk om de wereld mooier te maken, in samenwerking met Triodos Bank en Kiva.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw euro's continu aan het werk blijven voor een wereld met meer duurzame energie, bio-diversiteit, eerlijke handel, onderwijs, cultuur, schoon water, etc.

We investeren in duurzame fondsen en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

×

Ja, dit wordt 'm

Ontdek hoe je meer energie ontwikkelt en verhoog de kwaliteit van je leven stap voor stap. Geen risico: 14 dagen garantie.

Normale prijs: 99,00

Nu éénmalig: 59,00

Direct aanmelden

iDeal CreditCard Bancontact/Mister Cash SOFORT Banking Belfius Direct Net
?