«
Ontwikkel een recessie-proof levensstijl

Voel je je gevangen in een te vol en te druk leven? Heb je te weinig tijd voor jezelf, je dierbaren en je dromen? Deze cursus trekt je stap voor stap uit de ratrace.

Stel je voor dat je elke dag begint met een soort vakantiegevoel. Weinig dingen die moeten, allerlei dingen die mogen. Je besteedt je tijd en aandacht aan de dingen die het meest belangrijk voor je zijn. Je voelt je kalmer en gelukkiger dan ooit.

Direct inschrijven


(scroll naar beneden voor meer)

Weg met stress - eindelijk ruimte voor geluk

Geen stress, nooit meer te druk.

Je huis voelt aan als een gezellig vakantiehuisje. Enkel gevuld met de dingen die je nodig hebt. Dingen die je blij maken.

Jelle HermusEn je leven is eenvoudiger. Geen volle agenda's, geen sociale verplichtingen die je dat beklemmende gevoel bezorgen. Je voelt dat je in de flow leeft.

Je voelt je rustig, alsof je op vakantie bent - maar dan in het dagelijks leven. Alsof je geniet van de Italiaanse zon of de witte stranden van Thailand. Maar dan gewoon thuis.

Je hebt ruimte gemaakt. Ruimte voor rust, aandacht en jezelf. Meer tijd voor de dingen die je echt gelukkig maken.

Tijd en aandacht om:

 • Tijd door te brengen met je liefste vrienden.
 • Met geduld en liefde te spelen met je kinderen of je huisdier.
 • Aan jezelf te werken.
 • Te mediteren.
 • Te sporten.
 • Stap voor stap te werken richting je grootste droom die je al jaren voor je uitschuift.

Vrijheid. Dat is wat je voelt. Vrijheid en kalmte om je leven in te richten zoals jij dat wilt.

Stel je voor hoe heerlijk het voelt om elke dag te ontwaken in een simpele, ongecompliceerde dag.

Hoe kan je zo'n vrij leven vormgeven?

Wat ik hier omschrijf is mogelijk voor jou. Ook als je fulltime werkt. Door je leven te vereenvoudigen ontwikkel je meer rust en ruimte in je hoofd, en kun je echt een hoop tijd vrijmaken.

Sterker nog - dit is de omschrijving van mijn leven. Ik werk hard elke dag, maar toch voelt het niet zoals vroeger. Mijn huis is leger dan ooit, mijn agenda is open, mijn huishoudboekje draait winst.

Er zijn weinig zorgen en er is alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en te genieten van het leven.

Ik heb geleerd om me stap voor stap te bevrijden van overbodigheden. Ik heb mijn leven volledig geoptimaliseerd voor vrijheid, plezier, liefde en voldoening.

 • Ik heb tijd voor mijn vrienden en familie.
 • Ik mediteer elke dag en voel me kalm en blij.
 • Ik besteed minder tijd aan dingen die me niet blij maken.
 • Ik richt me op het toevoegen van waarde door te schrijven en soChicken verder te verbeteren.
 • Ik heb heel weinig vaste lasten, waardoor het leven goedkoop is.
 • Ik geniet en voel me dankbaar. Elke dag opnieuw.

Deze cursus leert je hoe je dit leven stap voor stap voor jezelf vormgeeft. We werken aan je fysieke bezittingen, aan je verplichtingen, je relaties en aan de belemmeringen in je hoofd. We gaan alles lichter maken, zodat er een frisse wind kan waaien door je leven.

Schrap de ballast, dan wordt alles beter

Want weet je - als je de dingen schrapt die je niet gelukkig maken, blijft er vanzelf iets moois over. Iets waar je wél blij van wordt. Een leven zonder ballast, zonder ellende, met minder verplichtingen die je naar beneden trekken.

We gaan ervoor zorgen dat je niet langer naar beneden wordt getrokken door overbodige spullen, verplichtingen, negatieve gedachten en nodeloze uitgaven. Ik ga je laten zien hoe je jezelf vrij maakt. Hoe je meer voldoening ervaart in je leven en hoe je alles eenvoudiger kunt maken.

Minder stress, meer vrijheid, meer genieten.

Want daar is het leven voor toch? Om te genieten. Om liefde en voldoening te ervaren. Niet om te rennen en proberen te voldoen aan iedereens verwachtingen.

Want die verwachtingen worden alleen maar gekker. Je moet steeds meer, er wordt steeds meer verwacht.

Als je de dingen overboord gooit die je niet gelukkig maken, maak je je leven automatisch beter.

Een beter leven vormgeven met intentie

Een simpeler leven betekent meer ruimte voor jou. Jouw dromen, jouw wensen, jouw verlangens. Want als je je leven niet met intentie vormgeeft, gaan andere mensen het voor je doen. Niet omdat het slechte mensen zijn, maar omdat het gewoon zo werkt.

Als jij niet kiest, kiezen anderen voor je. En dat klopt niet - want dit is jouw leven.

En je bent niet de enige die behoefte heeft aan eenvoud. De afgelopen jaren zijn onderwerpen als minimalisme, Tiny Houses, ultra-light-backpacken en mindfulness onwijs populair geworden.

Omdat mensen inzien dat al die drukte nergens toe leidt. De tredmolen richting meer status, populariteit, geld en bezittingen maakt je gestrest, ongelukkig en benauwd. Je wilt de wereld in. Je wilt slimmer omgaan met je tijd, geld, aandacht en energie.

Je wilt je leven optimaliseren voor die paar dingen die écht belangrijk zijn. En al die oppervlakkige verlangens loslaten zodat je écht vrij kunt zijn. Zodat je jezelf kunt zijn.

Ontspannen, met een glimlach op je gezicht en met een liefdevolle houding genieten van dit prachtige leven dat je zo dierbaar is.

Want het leven blijkt altijd korter dan je dacht. Waarom zou je het besteden aan zaken die je niet gelukkig maken? Waarom accepteren we dat het altijd zo moeilijk moet zijn? Waarom maken we het niet gewoon licht, leuk en makkelijk?

Moeiteloos leven. Met meer dingen waar je blij van wordt. Zonder dat je naar beneden wordt gehouden.

Dat is wat de aanhangers van minimalisme ervaren. En daarom zijn ze er zo lyrisch over. Omdat het een tegenbeweging is in een wereld die draait om meer.

En je bent vast al begonnen met het opruimen van je spullen. En dat is een mooi begin. Maar je kunt véél verder gaan dan een opgeruimd huis. Dit is de eerste stap, en daar beginnen we mee in de cursus. Maar het is niet het eindstation.

Want ook al is je hele huis KonMari-proof - dan is het als een feestje met slingers maar zonder muziek. Een feestje heeft muziek nodig. En jouw leven heeft vrijheid nodig. Vrijheid die verder gaat dan een opgeruimde kledingkast - hoewel dat een essentieel onderdeel is.

Hoe wordt deze online cursus beoordeeld?

En je zult wel denken: "Werkt zoiets nou echt?" Kan een online cursus me écht motiveren om zulke levensveranderende stappen door te voeren?

Goede vraag. Bijna altijd als ik word geïnterviewd door magazines of kranten krijg ik deze vraag. En mijn antwoord is altijd hetzelfde: "De meeste mensen onderschatten de kracht van kleine stappen."

Als je lang genoeg kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, dan kom je uiteindelijk onvermijdelijk op de gewenste bestemming.

En vanuit dat principe werkt elke cursus op soChicken. Je zet een heleboel kleine, eenvoudige stappen. En voor je het weet is je leven tien keer zo leuk.

Omdat kleine resultaten al snel opstapelen tot flinke resultaten. En je hoeft mijn woord niet te geloven. Honderden deelnemers gingen je voor, en hun levens veranderden stap voor stap terwijl ze de cursus doorliepen.

Lees maar!

Deze online cursus krijgt momenteel een gemiddelde beoordeling van 9.4 - en we gebruiken alle feedback om dit cijfer verder te verhogen. Hieronder vind je enkele reacties van deelnemers.

 • Beoordeling: 8
  “Fijne eCursus, heerlijk om te doen. Nog heerlijker om de tips ook echt uit te voeren! ”
  Lisette
 • Beoordeling: 8
  “Deze cursus is de moeite waard,omdat je gaat inzien waar het allemaal echt om draait in het leven en minimalisme is daar een mooi voorbeeld van,gewoon doen, gr Marco 42 jaar Heerenveen”
  Marco
 • Beoordeling: 10
  “Een heel fijne en brede cursus. Kan hier echt mee aan de slag!”
  Ingrid (34)
 • Beoordeling: 9.8
  “Prima cursus die je helpt jouw wereld beter te maken en daarmee de wereld om je heen; samen beïnvloeden we anderen en wie weet...lets make this world a better place! ”
  Hanneke (53)
 • Beoordeling: 10
  “Door deze eCursus ben ik me bewust geworden van wat voor mij essentieel is voor een gelukkig leven. Ik ervaar meer rust en meer plezier omdat ik de 'meuk' overboord geslingerd heb. Heel fijn!”
  Willemien (43) uit Leiden
 • Beoordeling: 9.9
  “Jelle bedankt. Bedankt voor de inzichten,die ik nu op een logische manier in mijn leven toepas. Niks zweverig ,duidelijk ook in kleine stapjes kan ieder deze cursus op zijn eigen manier doen. Ik kan echt zeggen dat deze cursus voor mij heel veel positief veranderd heeft.”
  Anuschka
 • Beoordeling: 9.5
  “De eerste e-cursus die ik deed van Jelle. Leuk om te doen en het werkt voor mij! Ik heb het de laatste tijd vaak over Jelle gehad, ik ben een beetje verliefd op deze humoristische, down to earth, slimme dingen eenvoudig brengende jonge vader. Mijn man vindt het niet erg, hij ziet wat Jelle’s cursus me heeft gebracht ;-)) nicole, 51, bunde”
  Nicole
 • Beoordeling: 9.5
  “Jeetje, wat een leuke en goede cursus! Het programma heeft veel kwaliteit en door de invulopdrachten had ik ook echt het idee dat ik 'gecoacht' werd. Het programma is heel divers en zet je echt aan het denken (en aan het werk :p). Daarnaast is het luchtig en positief geschreven, waardoor het vooral ook heel leuk is om hier mee aan de slag te gaan. Cadeautje aan jezelf. Ik zeg: doen! ”
  Eva uit Rotterdam
 • Beoordeling: 9.8
  “Leerzam en vooral door veel opdrachten te doen, maakt de cursus intensief en effectief. Voor mij is er echt minder ballast in mijn leven en dat voelt goed! De eerste stap is door deze cursus gezet. Het zal altijd een aandachtspunt blijven, dus ik overweeg om de cursus over een tijdje weer te doen. Het is zeker een aanrader!”
  Jellie (40) uit Drachten

Blijf je gevangen in een te druk en te vol leven?

Dus wat wordt het? Blijf je gevangen in een druk leven, waar je weinig tijd hebt en je steeds overweldigd voelt? Of kies je ervoor om te gaan LEVEN.

Om een beter leven vorm te geven met intentie. Om te optimaliseren voor vrijheid, liefde en voldoening?

Ik ontwikkelde de cursus die ik zelf graag had willen volgen. Omdat deze cursus de korte route is naar zo'n leven. Je maakt op een snelle manier kennis met de beste ideeën, tips en opdrachten die je helpen het meeste resultaat te boeken met de minste moeite.

De voordelen zonder de nadelen. Dat is altijd waar ik naar op zoek ben. De cursus is praktisch, helder en (heel belangrijk) LEUK. Geen droge stof, maar inspiratie om elke hoek.

Plus - en dat is nog veel belangrijker - een schop onder je kont. Inspiratie én motivatie. Als je bezig bent krijg je gewoon ZIN om aan de slag te gaan, omdat je ineens zo duidelijk voor ogen krijgt hoe je leven leuker kan worden. Je ziet ineens allemaal mogelijkheden en openingen om alles beter te maken.

En zo wordt het een inspirerende reis richting het leven van je dromen. Een leven dat voelt als een doorlopende vakantie. Met meer ruimte, vrijheid en voldoening dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Ik ben super dankbaar dat ik al zoveel mensen dit gevoel van potentie heb mogen geven. En ik kan niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan.

Dus als je ook wilt werken aan een leven met minder verplichtingen, minder ballast en meer liefde, plezier en voldoening - schrijf je dan hieronder in.

Wat is de investering?

De cursus is uitgebreid en staat boordevol tips en opdrachten. Ik zou er makkelijk 299 euro voor kunnen vragen - en dat heb ik ook overwogen. Maar het punt is: ik wil geen exclusief gezelschap. Ik wil niet dat mensen buitengesloten worden omdat ze dit bedrag niet beschikbaar hebben.

Ik wil liever meer mensen helpen. Daarom heb ik deze cursus geprijsd op 79 euro. Voor de prijs van één uurtje kletsen met een goede coach, krijg je de waarde van een volledig coachingtraject!

En dit is de reden dat zoveel mensen uit heel Nederland en Vlaanderen zich elke dag inschrijven. Omdat het zo betaalbaar is. Maar ik besloot dat ik nóg meer mensen wil bereiken. En daarom heb ik de prijs nóg iets verder naar beneden weten te drukken.

En het is een experiment, dus ik weet niet hoe lang ik de prijs op dit niveau houd. Maar op dit moment kun je je al inschrijven voor 49 euro!

En ik weet het. Je ziet de lyrische reviews, je weet dat ik al sinds 2004 voor soChicken schrijf, je leest over soChicken in kranten en tijdschriften. Maar online aankopen doen blijft spannend. Wat als het niet bevalt?

Simpel: dan krijg je je geld terug. En die garantie geldt 14 dagen. Omdat ik weet dat je voor zo'n investering in jezelf wél iets terug wilt zien. En ik weet dat je tevreden zult zijn. Maar als de cursus je leven niet leuker maakt, dan maken we je transactie ongedaan - niet meer dan logisch.

Dus mijn vraag aan jou is simpel: ben je klaar voor dat gevoel van een eindeloze vakantie? Ben je klaar voor een leven dat is geoptimaliseerd voor plezier, vrijheid, liefde en voldoening?

Schrijf je dan nu in en ga direct aan de slag.

Direct aan de slag

Ontwikkel een recessie-proof levensstijl - vol eenvoud, liefde & voldoening

Normale prijs: € 79,00

Nu: 49,00

Je kunt direct beginnen met de cursus.

Direct inschrijven

Inhoud van Minder meuk, meer leuk

Deze online cursus bestaat uit 7 modules en 31 lessen. Elke les bevat prikkelende invul opdrachten, en veel lessen bevatten praktische oefeningen.

 • Module 1 Wat minder meuk je oplevert
 • Module 2 Lifestyle design - ontwerp je versimpelde leven
 • Module 3 soChicken Breezy - maak van je huis een vakantiehuis
 • Module 4 Obstakels overwinnen bij het minimaliseren
 • Module 5 Leven met aandacht
 • Module 6 Meer geld, minder werken en meer vrije tijd
 • Module 7 Echt voelen dat je leeft

Jezelf ontwikkelen in je eigen tempo

Nadat je de online cursus hebt betaald blijft hij altijd beschikbaar in je soChicken leeromgeving. Deze leeromgeving remt je soms af in je vooruitgang voor het beste resultaat. Verder volg je Minder meuk, meer leuk volledig in je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je wilt en je kunt altijd opnieuw beginnen als je wilt.

Werkt op al je apparaten

Je beleeft Minder meuk, meer leuk in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je razendsnel helpt broeden op een leuker leven.

Werkt op al je apparaten

Op je smartphone, laptop, tablet en spelcomputer. Zo kun je altijd en overal verder broeden.

Interactieve opdrachten

Simpele, interactieve opdrachten zetten je aan het denken en helpen je je leven leuker te maken.

Liefdevolle service

Heb je problemen? Geen zorgen. Je vindt je antwoord snel via het warme Servicenest. En anders helpen we je graag verder.

Vooruit in het perfecte tempo

De leeromgeving helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.

Al je soChicken producten bij elkaar

Wil je verder broeden? In je leeromgeving verzamel je al je soChicken online cursussen overzichtelijk bij elkaar.

Veilig en vertrouwd

Wij doen er alles aan om je gegevens in het nest te houden. Met een beveiligde verbinding en strenge privacy maatregelen.

veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Hoe lang duurt de online cursus?

Het hangt er vanaf. De leeromgeving zet automatisch een rem op je voortgang om ervoor te zorgen dat je de stof goed in je opneemt. Voor de rest kun je het helemaal in je eigen tempo volgen. Doe er zo lang of zo kort over als je wilt. De minimum lengte is tussen de 2-3 weken.

Hoe is de online cursus opgebouwd?

De online cursus bestaat uit 7 modules met in totaal 31 lessen. De lessen bestaan uit inspirerende informatie, praktische oefeningen en prikkelende vragen die je direct kunt beantwoorden. Je loopt stap voor stap door de online cursus heen, en soms word je even afgeremd om ervoor te zorgen dat je de tijd neemt om de stof te verwerken.

De leeromgeving werkt op al je apparaten - dus je kunt ook tussendoor een lesje volgen of afmaken op je mobiel.

Bovenaan iedere les vind je de gemiddelde leestijd, zodat je vooraf kunt bepalen of je voldoende tijd hebt om de les te volgen. De tekst is geoptimaliseerd om te lezen vanaf een scherm. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vermoeide ogen. Maar als je wilt kun je iedere les uitprinten.

Hoe lang heb ik toegang tot deze online cursus?

Voor altijd. Sterker nog - ik verbeter de regelmatig cursus op basis van feedback van deelnemers - en jij krijgt alle updates gratis. Je kunt altijd inloggen in je leeromgeving om een les opnieuw door te nemen. Je kunt de cursus zelfs helemaal resetten en volledig opnieuw beginnen.

Mijn huis is al geminimaliseerd - is deze cursus iets voor mij?

Waarschijnlijk wel - je zult dan iets minder waarde halen uit module 3, maar voor de rest is er nog steeds veel te leren en toe te passen. Vooral rondom het minimaliseren van je gedachten, je verplichtingen en het optimaliseren voor meer voldoening.

een geweldige ervaring

We doen er bij soChicken alles aan om je een geweldige ervaring te bieden.


Je beleeft Minder meuk, meer leuk in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je helpt broeden op een leuker leven.


We willen blije gezichten zien, daarom ontvang je 14 dagen garantie op ieder soChicken product. Als de cursus voor jou niet werkt, krijg je je geld terug.


Je hebt overal ter wereld toegang tot je cursussen, vanaf al je favoriete apparaten - zonder tijdslimiet.

We zetten € 5 aan het werk

Van elke verkoop zetten we vanuit soChicken vijf euro aan het werk om de wereld mooier te maken, in samenwerking met Triodos Bank en Kiva.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw euro's continu aan het werk blijven voor een wereld met meer duurzame energie, bio-diversiteit, eerlijke handel, onderwijs, cultuur, schoon water, etc.

We investeren in duurzame fondsen en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

×

Ja, dit wordt 'm

Ontwikkel een recessie-proof levensstijl - vol eenvoud, liefde & voldoening

Normale prijs: € 79,00

Nu: 49,00

Direct inschrijven

iDeal CreditCard Bancontact/Mister Cash SOFORT Banking Belfius Direct Net
?