«
Stap voor stap uit de ratrace

Voel je je gevangen in een te vol en te druk leven? Heb je te weinig tijd voor jezelf, je dierbaren en je dromen? Deze minimalisme en simpel leven cursus gaat je helpen.

Volg cursus direct

4.000+ deelnemers

Zoveel blije gezichten! Duizenden deelnemers gingen je voor.

Bekroonde aanpak

Mijn praktische aanpak heeft meerdere awards in de wacht gesleept.

100.000+ boeken

Mijn boeken zijn nationale bestsellers en hebben honderden 5-sterren reviews.


Gezien in o.a.:

soChicken in Flow soChicken op RTL4 soChicken op SBS6 soChicken op NPO soChicken in Libelle soChicken bij Koffietijd soChicken in Happinez soChicken in AD soChicken in Volkskrant soChicken op BNR soChicken in Trouw soChicken in Telegraaf

Weg met stress - eindelijk ruimte voor geluk

Jelle Hermus

Geen stress, nooit meer te druk.

Je huis voelt aan als een gezellig vakantiehuisje. Enkel gevuld met de dingen die je nodig hebt. Dingen die je blij maken.

En je leven is eenvoudiger. Geen volle agenda's, geen sociale verplichtingen die je dat beklemmende gevoel bezorgen. Je voelt dat je in de flow leeft.

Je voelt je rustig, alsof je op vakantie bent - maar dan in het dagelijks leven. Alsof je geniet van de Italiaanse zon of de witte stranden van Thailand. Maar dan gewoon thuis.

Je hebt ruimte gemaakt. Ruimte voor rust, aandacht en jezelf. Meer tijd voor de dingen die je echt gelukkig maken.

Tijd en aandacht om:

 • Tijd door te brengen met je liefste vrienden.
 • Met geduld en liefde te spelen met je kinderen of je huisdier.
 • Aan jezelf te werken.
 • Te mediteren.
 • Te sporten.
 • Stap voor stap te werken richting je grootste droom die je al jaren voor je uitschuift.

Vrijheid. Dat is wat je voelt. Vrijheid en kalmte om je leven in te richten zoals jij dat wilt.

Stel je voor hoe heerlijk het voelt om elke dag te ontwaken in een simpele, ongecompliceerde dag.

Hoe kan je zo'n vrij leven vormgeven?

Wat ik hier omschrijf is mogelijk voor jou. Ook als je fulltime werkt. Door je leven te vereenvoudigen ontwikkel je meer rust en ruimte in je hoofd, en kun je echt een hoop tijd vrijmaken.

Sterker nog - dit is de omschrijving van mijn leven. Ik werk hard elke dag, maar toch voelt het niet zoals vroeger. Mijn huis is leger dan ooit, mijn agenda is open, mijn huishoudboekje draait winst.

Er zijn weinig zorgen en er is alle ruimte om mezelf te ontwikkelen en te genieten van het leven.

Ik heb geleerd om me stap voor stap te bevrijden van overbodigheden. Ik heb mijn leven volledig geoptimaliseerd voor vrijheid, plezier, liefde en voldoening.

 • Ik heb tijd voor mijn vrienden en familie.
 • Ik mediteer elke dag en voel me kalm en blij.
 • Ik besteed minder tijd aan dingen die me niet blij maken.
 • Ik richt me op het toevoegen van waarde door te schrijven en soChicken verder te verbeteren.
 • Ik heb heel weinig vaste lasten, waardoor het leven goedkoop is.
 • Ik geniet en voel me dankbaar. Elke dag opnieuw.

Deze cursus leert je hoe je dit leven stap voor stap voor jezelf vormgeeft. We werken aan je fysieke bezittingen, aan je verplichtingen, je relaties en aan de belemmeringen in je hoofd. We gaan alles lichter maken, zodat er een frisse wind kan waaien door je leven.

Schrap de ballast, dan wordt alles beter

Want weet je - als je de dingen schrapt die je niet gelukkig maken, blijft er vanzelf iets moois over. Iets waar je wél blij van wordt. Een leven zonder ballast, zonder ellende, met minder verplichtingen die je naar beneden trekken.

We gaan ervoor zorgen dat je niet langer naar beneden wordt getrokken door overbodige spullen, verplichtingen, negatieve gedachten en nodeloze uitgaven. Ik ga je laten zien hoe je jezelf vrij maakt. Hoe je meer voldoening ervaart in je leven en hoe je alles eenvoudiger kunt maken.

Minder stress, meer vrijheid, meer genieten.

Want daar is het leven voor toch? Om te genieten. Om liefde en voldoening te ervaren. Niet om te rennen en proberen te voldoen aan iedereens verwachtingen.

Want die verwachtingen worden alleen maar gekker. Je moet steeds meer, er wordt steeds meer verwacht.

Als je de dingen overboord gooit die je niet gelukkig maken, maak je je leven automatisch beter.

Een beter leven vormgeven met intentie

Een simpeler leven betekent meer ruimte voor jou. Jouw dromen, jouw wensen, jouw verlangens. Want als je je leven niet met intentie vormgeeft, gaan andere mensen het voor je doen. Niet omdat het slechte mensen zijn, maar omdat het gewoon zo werkt.

Als jij niet kiest, kiezen anderen voor je. En dat klopt niet - want dit is jouw leven.

En je bent niet de enige die behoefte heeft aan eenvoud. De afgelopen jaren zijn onderwerpen als minimalisme, Tiny Houses, ultra-light-backpacken en mindfulness onwijs populair geworden.

Omdat mensen inzien dat al die drukte nergens toe leidt. De tredmolen richting meer status, populariteit, geld en bezittingen maakt je gestrest, ongelukkig en benauwd. Je wilt de wereld in. Je wilt slimmer omgaan met je tijd, geld, aandacht en energie.

Je wilt je leven optimaliseren voor die paar dingen die écht belangrijk zijn. En al die oppervlakkige verlangens loslaten zodat je écht vrij kunt zijn. Zodat je jezelf kunt zijn.

Ontspannen, met een glimlach op je gezicht en met een liefdevolle houding genieten van dit prachtige leven dat je zo dierbaar is.

Want het leven blijkt altijd korter dan je dacht. Waarom zou je het besteden aan zaken die je niet gelukkig maken? Waarom accepteren we dat het altijd zo moeilijk moet zijn? Waarom maken we het niet gewoon licht, leuk en makkelijk?

Moeiteloos leven. Met meer dingen waar je blij van wordt. Zonder dat je naar beneden wordt gehouden.

Dat is wat de aanhangers van minimalisme ervaren. En daarom zijn ze er zo lyrisch over. Omdat het een tegenbeweging is in een wereld die draait om meer.

En je bent vast al begonnen met het opruimen van je spullen. En dat is een mooi begin. Maar je kunt véél verder gaan dan een opgeruimd huis. Dit is de eerste stap, en daar beginnen we mee in de cursus. Maar het is niet het eindstation.

Want ook al is je hele huis KonMari-proof - dan is het als een feestje met slingers maar zonder muziek. Een feestje heeft muziek nodig. En jouw leven heeft vrijheid nodig. Vrijheid die verder gaat dan een opgeruimde kledingkast - hoewel dat een essentieel onderdeel is.

Hoe wordt deze online cursus beoordeeld?

En je zult wel denken: "Werkt zoiets nou echt?" Kan een online cursus me écht motiveren om zulke levensveranderende stappen door te voeren?

Goede vraag. Bijna altijd als ik word geïnterviewd door magazines of kranten krijg ik deze vraag. En mijn antwoord is altijd hetzelfde: "De meeste mensen onderschatten de kracht van kleine stappen."

Als je lang genoeg kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, dan kom je uiteindelijk onvermijdelijk op de gewenste bestemming.

En vanuit dat principe werkt elke cursus op soChicken. Je zet een heleboel kleine, eenvoudige stappen. En voor je het weet is je leven tien keer zo leuk.

Omdat kleine resultaten al snel opstapelen tot flinke resultaten. En je hoeft mijn woord niet te geloven. Honderden deelnemers gingen je voor, en hun levens veranderden stap voor stap terwijl ze de cursus doorliepen.

Lees maar!

Deze online cursus krijgt momenteel een gemiddelde beoordeling van 9.4 - en we gebruiken alle feedback om dit cijfer verder te verhogen. Hieronder vind je enkele reacties van deelnemers.

 • Beoordeling: 10
  “Dank je wel Jelle, Deze eCursus, heeft mij aangemoedigd om vertrouwen te hebben in het leven Het loslaten van de spullen in huis en het ruimen* in mijn hoofd gaf mij de Vrijheid Het lezen , bij het ondernemen van de simpele stappen gaven een liefdevolle Respect weer Ik vond het confronterend , verdrietig wordend om het stappenplan uit te voeren maar bij het verder doorlezen van de leerstof, voelde ik mij begrepen en vrij Het doen & laten werd transparant en ik kreeg er zin in , om mijn leven op te pakken zoals het stappenplan het voorschoteld... Bij het toepassen van de leerstof werd mijn leven, een Glimlach waard ! Dit had ik gezocht en heb ik nu gekregen Ik voel mij vrij om het leven te be~ leven Lachen , Plezier maken bij iedere seconde , geniet ik Be~ wust van mijn leven " Ik ben, wie ik ben !" ”
  Noni
 • Beoordeling: 9
  “Een aanrader! Een praktische cursus met goede voorbeelden. Duidelijk en grappig geschreven. Ik heb er echt iets aan gehad.”
  Heleen
 • Beoordeling: 10
  “Deze cursus heeft me veel opgeleverd. Ik ben goed begonnen met het opruimen van mijn huis, maar wat vele malen belangrijker is dat ik goed ben gaan beseffen waar mijn prioriteiten liggen. De slogan bij besluitvorming: word ik er blij van?”
  Ria (69) uit Oudenbosch
 • Beoordeling: 9
  “Hele fijne cursus! Niet alleen leer je hoe je je huis het beste kunt opruimen maar ook leer je hoe je ook je leven makkelijker kunt maken door dingen te schrappen!”
  Janita
 • Beoordeling: 9.5
  “Zeer goede cursus die je echt laat stilstaan bij wat er echt belangrijk is in je leven en waarin je jouw echte prioriteiten gaat herontdekken! Leuk, plezierig en waardevol dus! ”
  Margo
 • Beoordeling: 10
  “Een fijne guide naar een frisser, lichter leven. Ik zit in de opwaartse spiraal! Niet alleen een opgeruimd huis, maar ook prioriteiten gesteld op relaties, lifestyle en koopgedrag. Super bedankt SoChicken!”
  Iris (30) uit Zwartewaal
 • Beoordeling: 10
  “Ik heb zeer veel gehad aan deze e-cursus. Het is een leidraad hoe je je leven kan inrichten om lichter, leuker en zonder ballast te leven. Dank Jelle dat je je inzichten met mij hebt willen delen.”
  Irene uit Voorschoten
 • Beoordeling: 8.9
  “Heerlijk die lijstjes. Gemakkelijk leesbare en behapbare tekst. In de cursus zit duidelijk een opbouw. Fijn die oefeningen aan het eind van de les, gelijk om mee aan de slag te gaan en vooruitgang te boeken. Veel onderwerpen komen aan bod. Het is een heel uitgebreide cursus.”
  Letty
 • Beoordeling: 9.9
  “Ik zou deze cursus aan iedereen aanbevelen, heb het er ook met iedereen in mijn omgeveing over. Ik heb meer rust in mijn hoofd gekregen, een meer opgeruimd gevoel, en mijn leven is een stuk simpeler. Ik kan alleen maar zeggen een geweldige cursus.”
  Patricia uit Spijkenisse

Blijf je gevangen in een te druk en te vol leven?

Dus wat wordt het? Blijf je gevangen in een druk leven, waar je weinig tijd hebt en je steeds overweldigd voelt? Of kies je ervoor om te gaan LEVEN.

Om een beter leven vorm te geven met intentie. Om te optimaliseren voor vrijheid, liefde en voldoening?

Ik ontwikkelde de cursus die ik zelf graag had willen volgen. Omdat deze cursus de korte route is naar zo'n leven. Je maakt op een snelle manier kennis met de beste ideeën, tips en opdrachten die je helpen het meeste resultaat te boeken met de minste moeite.

De voordelen zonder de nadelen. Dat is altijd waar ik naar op zoek ben. De cursus is praktisch, helder en (heel belangrijk) LEUK. Geen droge stof, maar inspiratie om elke hoek.

Plus - en dat is nog veel belangrijker - een schop onder je kont. Inspiratie én motivatie. Als je bezig bent krijg je gewoon ZIN om aan de slag te gaan, omdat je ineens zo duidelijk voor ogen krijgt hoe je leven leuker kan worden. Je ziet ineens allemaal mogelijkheden en openingen om alles beter te maken.

En zo wordt het een inspirerende reis richting het leven van je dromen. Een leven dat voelt als een doorlopende vakantie. Met meer ruimte, vrijheid en voldoening dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Ik ben super dankbaar dat ik al zoveel mensen dit gevoel van potentie heb mogen geven. En ik kan niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan.

Dus als je ook wilt werken aan een leven met minder verplichtingen, minder ballast en meer liefde, plezier en voldoening - schrijf je dan hieronder in.

Wat is de investering?

Deze online cursus is de korte route naar een rustiger leven. Dat wil zeggen dat je meer resultaat krijgt in minder tijd. Ik richt me enkel op die paar technieken en tips die écht verschil maken. De rest laten we links liggen.

En omdat ik wil dat iedereen deze cursus kan volgen, verkoop ik de cursus tijdelijk voor slechts 59 euro!

Ga je deze investering in jezelf maken? Kies je ook voor een simpeler en rustiger leven? Ik weet dat je er geen spijt van zult krijgen. En gebeurt dat wel - dan heb je 14 dagen garantie en krijg je gewoon je geld terug. Want ik sta volledig achter deze cursus.

Als je je nu inschrijft kun je direct aan de slag - en kun je vandaag nog beginnen met het verbeteren van je leven. Stel je eens voor hoe fijn het voelt om het leven te leven dat jij wil.

Dus mijn vraag aan jou is simpel: ben je klaar voor dat gevoel van een eindeloze vakantie? Ben je klaar voor een opgeruimder leven dat is geoptimaliseerd voor plezier, vrijheid, liefde en voldoening?

Laten we beginnen. Profiteer van de tijdelijke aanbieding en ga vandaag nog aan de slag!

Direct aan de slag

Stap voor stap uit de ratrace - deze minimalisme en simpel leven cursus gaat je helpen.

Normale prijs: 99,00

Nu éénmalig: 59,00

Geen abonnement. Je kunt direct beginnen met de cursus.

Direct aanmelden

Vertrouwd door miljoenen lezers

We broeden met soChicken op een liefdevolle samenleving in kleine stappen, en we boeken steeds meer resultaat. 💛

Honderdduizenden lezers per maand

soChicken, de soChicken app en het Broednest ontvangen maandelijks honderdduizenden bezoekers. Dat zijn tientallen stampvolle Ziggo Domes!

soChicken is al sinds 2004 een vertrouwd gezicht voor honderdduizenden mensen in o.a. Nederland en Vlaanderen. Onze gratis soChicken app staat geïnstalleerd op meer dan 200 duizend toestellen.

Tienduizenden tevreden cursisten

We zijn al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van praktische, leuke, toonaangevende en vooral effectieve online cursussen.

Zowel in onze leeromgeving als in het Broednest hebben we tienduizenden deelnemers mogen helpen.

Auteur van 2 nationale bestsellers

Onze boeken Steeds leuker en Leven met wind mee kwamen binnen in de nationale bestsellerlijst op nummer 2 en nummer 1. Steeds leuker viel zelfs in de prijzen en is vertaald in het Duits.

De boeken werden al meer dan 100 duizend keer verkocht en ontvingen beiden honderden 5-sterren reviews op o.a. Bol.com.

Het wordt steeds leuker

Jelle Hermus (de oprichter van soChicken) wordt regelmatig uitgenodigd om zijn inzichten te delen in bladen, kranten, radio- en televisieprogramma's, online platforms en podcasts.

Zijn tips en inzichten worden gebruikt in bedrijven, door leerkrachten en zelfs door psychologen om meer mensen te helpen. Jelle wordt bovendien regelmatig gevraagd om lezingen te geven bij organisaties.


Inhoud van Minder meuk, meer leuk

Deze online cursus bestaat uit 7 modules en 31 lessen. Elke les bevat prikkelende invul opdrachten, en veel lessen bevatten praktische oefeningen.

 • Module 1 Wat minder meuk je oplevert

  Palmbomen en witte stranden, of gewoon genieten in je eigen huis. Een simpeler leven maakt iedere situatie beter. In deze module bespreken we waarom simpel leven de moeite waard is.

  4 lessen
 • Module 2 Lifestyle design - ontwerp je versimpelde leven

  Lifestyle design - stap voor stap een simpeler leven voor jezelf ontwerpen. In deze module ontdek je hoe je dat doet, en waarom het zo goed werkt.

  4 lessen
 • Module 3 soChicken Breezy - maak van je huis een vakantiehuis

  Blijheid, vrijheid. Dat ervaar je in een leuk vakantiehuis. En dat is precies het gevoel dat we gaan introduceren in jouw huis. Geen stress, nare herinneringen en overbodige zooi. Alleen dingen die je geluk ondersteunen.

  6 lessen
 • Module 4 Obstakels overwinnen bij het minimaliseren

  Minimaliseren komt niet zonder uitdagingen. In deze module bespreken we deze uitdagingen, en bied ik je een aantal oplossingen voor veel voorkomende problemen.

  5 lessen
 • Module 5 Leven met aandacht

  Nu de fysieke rommel uit je leven is, wordt het tijd om de rest op te ruimen. In deze module gaan we verder bouwen aan een simpel leven. Weg met stress en benauwing, en luchtigheid verwelkomen.

  6 lessen
 • Module 6 Meer geld, minder werken en meer vrije tijd

  Geld is een belangrijk gereedschap. En als je het gebruikt om je leven simpeler te maken, dan kun je meer vrijheid, voldoening en plezier beleven dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

  3 lessen
 • Module 7 Echt voelen dat je leeft

  Je hebt de ballast uit je leven gegooid - heel fijn. Maar niet het einde van het verhaal. Het is tijd om meer leven toe te voegen aan je leven. In deze module onderzoeken we hoe je dat voor elkaar krijgt.

  4 lessen

Jezelf ontwikkelen in je eigen tempo

Nadat je de online cursus hebt betaald blijft hij altijd beschikbaar in je soChicken leeromgeving. Deze leeromgeving remt je soms af in je vooruitgang voor het beste resultaat. Verder volg je Minder meuk, meer leuk volledig in je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je wilt en je kunt altijd opnieuw beginnen als je wilt.

Werkt op al je apparaten

Je beleeft Minder meuk, meer leuk in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je razendsnel helpt broeden op een leuker leven.

Werkt op al je apparaten

Op je smartphone, laptop, tablet en spelcomputer. Zo kun je altijd en overal verder broeden.

Interactieve opdrachten

Simpele, interactieve opdrachten zetten je aan het denken en helpen je je leven leuker te maken.

Liefdevolle service

Heb je problemen? Geen zorgen. Je vindt je antwoord snel via het warme Servicenest. En anders helpen we je graag verder.

Vooruit in het perfecte tempo

De leeromgeving helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.

Geen abonnement

Bij de losse soChicken cursussen zit je nergens aan vast.

Veilig en vertrouwd

Wij doen er alles aan om je gegevens in het nest te houden. Met een beveiligde verbinding en strenge privacy maatregelen.

veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Hoe lang duurt de online cursus?

Het hangt er vanaf. De leeromgeving zet automatisch een rem op je voortgang om ervoor te zorgen dat je de stof goed in je opneemt. Voor de rest kun je het helemaal in je eigen tempo volgen. Doe er zo lang of zo kort over als je wilt. De minimum lengte is tussen de 2-3 weken.

Hoe is de online cursus opgebouwd?

De online cursus bestaat uit 7 modules met in totaal 31 lessen. De lessen bestaan uit inspirerende informatie, praktische oefeningen en prikkelende vragen die je direct kunt beantwoorden. Je loopt stap voor stap door de online cursus heen, en soms word je even afgeremd om ervoor te zorgen dat je de tijd neemt om de stof te verwerken.

De leeromgeving werkt op al je apparaten - dus je kunt ook tussendoor een lesje volgen of afmaken op je mobiel.

Bovenaan iedere les vind je de gemiddelde leestijd, zodat je vooraf kunt bepalen of je voldoende tijd hebt om de les te volgen. De tekst is geoptimaliseerd om te lezen vanaf een scherm. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vermoeide ogen. Maar als je wilt kun je iedere les uitprinten.

Hoe lang heb ik toegang tot deze online cursus?

Voor altijd. Sterker nog - ik verbeter de regelmatig cursus op basis van feedback van deelnemers - en jij krijgt alle updates gratis. Je kunt altijd inloggen in je leeromgeving om een les opnieuw door te nemen. Je kunt de cursus zelfs helemaal resetten en volledig opnieuw beginnen.

Mijn huis is al geminimaliseerd - is deze cursus iets voor mij?

Waarschijnlijk wel - je zult dan iets minder waarde halen uit module 3, maar voor de rest is er nog steeds veel te leren en toe te passen. Vooral rondom het minimaliseren van je gedachten, je verplichtingen en het optimaliseren voor meer voldoening.

Is deze cursus onderdeel van het Broednest lidmaatschap?

Nee, deze cursus staat los van het Broednest.

Dit is een uitgebreide cursus die je helpt een snelle transformatie te doorlopen. In deze cursus gaan we echt de diepte in en behandelen we simpel leven van alle kanten.

In het Broednest vind je diverse compacte cursussen die je helpen op een dagelijkse basis kleine stappen te zetten.

een geweldige ervaring

We doen er bij soChicken alles aan om je een geweldige ervaring te bieden.


Je beleeft Minder meuk, meer leuk in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je helpt broeden op een leuker leven. Zonder abonnement - je zit dus nergens aan vast.


We willen blije gezichten zien, daarom ontvang je 14 dagen garantie op iedere losse cursus. Als de cursus voor jou niet werkt, krijg je je geld terug.


Je hebt overal ter wereld toegang tot je cursussen, vanaf al je favoriete apparaten - zonder tijdslimiet.

We zetten € 5 aan het werk

Van elke verkoop zetten we vanuit soChicken vijf euro aan het werk om de wereld mooier te maken, in samenwerking met Triodos Bank en Kiva.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw euro's continu aan het werk blijven voor een wereld met meer duurzame energie, bio-diversiteit, eerlijke handel, onderwijs, cultuur, schoon water, etc.

We investeren in duurzame fondsen en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

×

Ja, dit wordt 'm

Stap voor stap uit de ratrace - deze minimalisme en simpel leven cursus gaat je helpen.

Normale prijs: 99,00

Nu éénmalig: 59,00

Direct aanmelden

iDeal CreditCard Bancontact/Mister Cash SOFORT Banking Belfius Direct Net
?