«
Eindelijk rust in je hoofd

Alsof er een stralend nazomerzonnetje straalt van binnenuit. Dat is wat deze mindfulness cursus voor je gaat doen. ☀️

Volg cursus direct

7.000+ deelnemers

Zoveel blije gezichten! Duizenden deelnemers gingen je voor.

Bekroonde aanpak

Mijn praktische aanpak heeft meerdere awards in de wacht gesleept.

100.000+ boeken

Mijn boeken zijn nationale bestsellers en hebben honderden 5-sterren reviews.


Gezien in o.a.:

soChicken in Flow soChicken op RTL4 soChicken op SBS6 soChicken op NPO soChicken in Libelle soChicken bij Koffietijd soChicken in Happinez soChicken in AD soChicken in Volkskrant soChicken op BNR soChicken in Trouw soChicken in Telegraaf

De cursus bij het boek Leven met wind mee

Deze online cursus Het is wat het is werd ontwikkeld als perfecte metgezel bij mijn tweede boek Leven met wind mee. De cursus helpt je een stap verder te gaan en een laag dieper, zodat je meer resultaat boekt met minder moeite.

De cursus is compact (zodat het niet teveel van je tijd in beslag neemt) en echt ontwikkeld om nieuwe inzichten te realiseren.

Het ervaren van meer mindfulness en het ontwikkelen van innerlijke rust is anders dan veranderingen in je buitenwereld realiseren. Het gaat soms een beetje tegen je intuïtie in. Als je bijvoorbeeld meer discipline wilt ontwikkelen, dan zijn er allerlei praktische dingen die je kunt doen. Als je meer innerlijke rust wilt realiseren dan moet je vooral leren observeren en minder ondernemen.

Maar geen zorgen – het is allemaal logisch opgebouwd en helder uitgelegd. Ik weet zeker dat deze cursus je zal inspireren en ik hoop echt dat ik je mag helpen om meer innerlijke rust te ervaren.

Je ontdekt hoe je het leven leert accepteren zoals het is, zodat je meer rust en vrijheid ervaart.

Waar we aan werken in deze cursus

Jelle Hermus In Het is wat het is gaan we dieper in op innerlijke rust en het ervaren van meer mindfulness. Ik laat je zien wat het is, wat het niet is, wat de misverstanden zijn, waarom je er meer van wilt ervaren en hoe je het stap voor stap voor elkaar krijgt.

We houden het nuchter en zo eenvoudig mogelijk. Geen overbodig gezweef, geen onnodige filosofische hoogdraverij. Ik laat je duidelijk zien hoe het werkt en hoe je er meer van kunt krijgen. Met prikkelende invul opdrachten en praktische oefeningen.

De cursus is de perfecte metgezel bij Leven met wind mee, hoewel zowel de cursus als het boek ook prima op zichzelf staan.

Als je klaar bent met deze cursus heb je een duidelijker beeld van wat realiteit precies is en zul je vaker lachen om je problemen. Precies zoals het hoort, als je het mij vraagt.

Wat leer je in in deze cursus?

Deze online cursus barst van inspirerende tips en inzichten die je snel vooruit helpen:

 • Ontdek de voordelen van innerlijke rust.
 • Leer het leven meer accepteren zoals het is.
 • Ervaar hoe het voelt om de controle los te laten.
 • Ontdek tips om een druk hoofd te kalmeren.
 • Ontdek hoe je slimmer omgaat met lastige emoties.
 • Leer om je gedachten niet te serieus te nemen.
 • Leer wat mindfulness is en wat het niet is.

De cursus borduurt verder op wat je hebt geleerd in Leven met wind mee, met praktische invul opdrachten, prikkelende vragen en leuke oefeningen. Zo breng je de ideeën uit Leven met wind mee eenvoudig in de praktijk.

Heb je ook zo'n zin om aan de slag te gaan? Schrijf je dan direct in, je kunt meteen beginnen!

Als je die verhalen in je hoofd minder serieus neemt, wordt je hele leven een stuk eenvoudiger.

Hoe wordt deze online cursus beoordeeld?

Terwijl je de cursus volgt zijn er diverse manieren om je feedback achter te laten. En ik krijg een heleboel feedback binnen. Al deze feedback wordt gelezen en weer terug verwerkt in de cursus.

Aan het einde van de cursus krijgen deelnemers de mogelijkheid om een recensie achter te laten. Hieronder lees je wat eerdere deelnemers over de cursus zeggen.

Deze online cursus krijgt momenteel een gemiddelde beoordeling van 9.6 - en we gebruiken alle feedback om dit cijfer verder te verhogen. Hieronder vind je enkele reacties van deelnemers.

 • Beoordeling: 9.6
  “Bruikbare en makkelijke tips, goed toepasbaar in de praktijk ”
  Charlotte
 • Beoordeling: 10
  “Ik vind hem geweldig. Bedankt.”
  Dinie (67)
 • Beoordeling: 9.5
  “Een geweldige cursus, heeft veel inzichten gegeven. Bedankt!!”
  Christibe
 • Beoordeling: 9.9
  “ geweldige cursus. zo speels en aantrekkelijk… zo eenvoudig te doen…. zo nuchter en toch en zulke diepe wijsheden, die zo soepeltjes naar binnen glijden. fantastisch! ”
  Karla uit Seattle Wa
 • Beoordeling: 9.5
  “Het heeft mij nog meer inzichten gegeven situaties te accepteren en veel meer in het nu te leven, waardoor ik zoveel meer rust ervaar! Een life-changer😃”
  Sjaan
 • Beoordeling: 9
  “Prima kortdurende cursus met goede vragen. Eenvoudig te doen, kost niet veel tijd en levert bewustzijn op. Aanrader!”
  Marty
 • Beoordeling: 10
  “Absolute duidelijke uitleg over hoe we ons veel te veel zorgen maken over dingen die we niet kunnen beïnvloeden. Een kijkje in je eigen brein.”
  Marga
 • Beoordeling: 9.5
  “Heel praktische, down to earth training om bewuster in het leven te staan. Een aantal tips heb ik al toegepast en het werkt!”
  Jeanet
 • Beoordeling: 10
  “Een fijne, luchtig vertelde cursus maar die je ook direct aan het werk zet om je in het hier en nu te laten leven. Zou deze iedereen aanbevelen die net als ik veel in zijn of haar hoofd zit.”
  Maroesja

Direct aan de slag

Geniet van een stralend zonnetje van binnenuit. Ga ook aan de slag en ervaar meer mindfulness en rust in je hoofd. ☀️

Normale prijs: 79

Nu éénmalig: 49,00

Geen abonnement. Je kunt direct beginnen met de cursus.

Direct aanmelden

Of wissel hier je unieke code in.

Vertrouwd door miljoenen lezers

We broeden met soChicken op een liefdevolle samenleving in kleine stappen, en we boeken steeds meer resultaat. 💛

Honderdduizenden lezers per maand

soChicken, de soChicken app en het Broednest ontvangen maandelijks honderdduizenden bezoekers. Dat zijn tientallen stampvolle Ziggo Domes!

soChicken is al sinds 2004 een vertrouwd gezicht voor honderdduizenden mensen in o.a. Nederland en Vlaanderen. Onze gratis soChicken app staat geïnstalleerd op meer dan 200 duizend toestellen.

Tienduizenden tevreden cursisten

We zijn al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van praktische, leuke, toonaangevende en vooral effectieve online cursussen.

Zowel in onze leeromgeving als in het Broednest hebben we tienduizenden deelnemers mogen helpen.

Auteur van 2 nationale bestsellers

Onze boeken Steeds leuker en Leven met wind mee kwamen binnen in de nationale bestsellerlijst op nummer 2 en nummer 1. Steeds leuker viel zelfs in de prijzen en is vertaald in het Duits.

De boeken werden al meer dan 100 duizend keer verkocht en ontvingen beiden honderden 5-sterren reviews op o.a. Bol.com.

Het wordt steeds leuker

Jelle Hermus (de oprichter van soChicken) wordt regelmatig uitgenodigd om zijn inzichten te delen in bladen, kranten, radio- en televisieprogramma's, online platforms en podcasts.

Zijn tips en inzichten worden gebruikt in bedrijven, door leerkrachten en zelfs door psychologen om meer mensen te helpen. Jelle wordt bovendien regelmatig gevraagd om lezingen te geven bij organisaties.


Inhoud van Het is wat het is

Deze online cursus bestaat uit 3 modules en 12 lessen. Elke les bevat prikkelende invul opdrachten, en veel lessen bevatten praktische oefeningen.

 • Module 1 Innerlijke rust ervaren - lekker rustig in je hoofd.

  Wat is innerlijke rust precies, en wat is het niet? En wat schiet je ermee op als je er meer van ervaart? In deze module laat ik je zien hoe het werkt en hoe het je vooruit helpt.

  4 lessen
 • Module 2 Het leven nemen zoals het komt

  Innerlijke rust ontwikkel je door beter te worden in acceptatie. In deze module oefenen we met acceptatie op verschillende manieren.

  4 lessen
 • Module 3 In het moment komen met mindfulness

  Wat kun je doen om met minder moeite mindfulness te ervaren? In deze module behandelen we verschillende technieken.

  4 lessen

Jezelf ontwikkelen in je eigen tempo

Nadat je de online cursus hebt betaald blijft hij altijd beschikbaar in je soChicken leeromgeving. Deze leeromgeving remt je soms af in je vooruitgang voor het beste resultaat. Verder volg je Het is wat het is volledig in je eigen tempo. Je kunt er zo lang over doen als je wilt en je kunt altijd opnieuw beginnen als je wilt.

Werkt op al je apparaten

Je beleeft Het is wat het is in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je razendsnel helpt broeden op een leuker leven.

Werkt op al je apparaten

Op je smartphone, laptop, tablet en spelcomputer. Zo kun je altijd en overal verder broeden.

Interactieve opdrachten

Simpele, interactieve opdrachten zetten je aan het denken en helpen je je leven leuker te maken.

Liefdevolle service

Heb je problemen? Geen zorgen. Je vindt je antwoord snel via het warme Servicenest. En anders helpen we je graag verder.

Vooruit in het perfecte tempo

De leeromgeving helpt je op het juiste tempo door de stof te gaan. Zo neem je alles optimaal in je op.

Geen abonnement

Bij de losse soChicken cursussen zit je nergens aan vast.

Veilig en vertrouwd

Wij doen er alles aan om je gegevens in het nest te houden. Met een beveiligde verbinding en strenge privacy maatregelen.

veelgestelde vragen

Heb je nog vragen? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Kan ik deze cursus volgen in mijn eigen tempo?

Jazeker. Nadat je de cursus hebt besteld kun je gewoon beginnen wanneer jij wilt. De leeromgeving remt je soms af in je voortgang voor beter resultaat - zodat je niet alle lessen in één middag doorspit. Maar verder kun je alles in je eigen tempo volgen.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Voor altijd. Als je de cursus hebt besteld blijft deze voor altijd beschikbaar in je leeromgeving. En niet alleen dat - je krijgt ook automatisch toegang tot alle verbeteringen die ik doorvoer in de cursus.

Kan ik deze cursus ook volgen zonder het boek?

Jazeker. Ik heb het zo ontwikkeld dat de twee elkaar versterken, maar dat ze ook zonder elkaar goed werken. Dus ook als je geen zin hebt om het boek erbij te bestellen zal deze cursus je vooruit helpen.

Is deze cursus onderdeel van het Broednest lidmaatschap?

Nee, deze cursus staat los van het Broednest.

Dit is een uitgebreide cursus die je helpt een snelle transformatie te doorlopen. In deze cursus gaan we echt de diepte in en behandelen we mindfulness van alle kanten.

In het Broednest vind je diverse compacte cursussen die je helpen op een dagelijkse basis kleine stappen te zetten.

een geweldige ervaring

We doen er bij soChicken alles aan om je een geweldige ervaring te bieden.


Je beleeft Het is wat het is in je eigen super-effectieve soChicken leeromgeving die je helpt broeden op een leuker leven. Zonder abonnement - je zit dus nergens aan vast.


We willen blije gezichten zien, daarom ontvang je 14 dagen garantie op iedere losse cursus. Als de cursus voor jou niet werkt, krijg je je geld terug.


Je hebt overal ter wereld toegang tot je cursussen, vanaf al je favoriete apparaten - zonder tijdslimiet.

We zetten € 5 aan het werk

Van elke verkoop zetten we vanuit soChicken vijf euro aan het werk om de wereld mooier te maken, in samenwerking met Triodos Bank en Kiva.

Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw euro's continu aan het werk blijven voor een wereld met meer duurzame energie, bio-diversiteit, eerlijke handel, onderwijs, cultuur, schoon water, etc.

We investeren in duurzame fondsen en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.

×

Ja, dit wordt 'm

Geniet van een stralend zonnetje van binnenuit. Ga ook aan de slag en ervaar meer mindfulness en rust in je hoofd. ☀️

Normale prijs: 79

Nu éénmalig: 49,00

Direct aanmelden

Of wissel hier je unieke code in.

iDeal CreditCard Bancontact/Mister Cash SOFORT Banking Belfius Direct Net
?